Ma. 20 juni Kootenay National Park – Glacier NP – Mount Revelstoke NP

Door Ria en Gerard de Jong - 22-06-2016 02:45

Gisteren zijn we van Alberta weer Britisch Columbia ingereden. De tijd had zich nog niet aangepast op de telefoon dus de wekken ging om 7 uur i.pv. 8 uur af bleek later. We waren dus ‘mooi op tijd’ onderweg. Direct vanaf de camping kwamen we een familie bighorn sheeps langs de weg tegen. We zijn weg uit de drukte van de Rock Mountains, we rijden over de BC 95-N ten westen van de Rocky’s en aan de andere zijde hebben we de Columbia Mountains. Een prachtige rit op een rustige weg. Als je hier een parkeerplaats op rijdt kan je tenminste je auto kwijt. Onderweg houden we ons behalve met het uitzicht bezig met het fotograferen van bloemetjes en bijtjes.

Voorbij Golden gaan we de Hwy 1-E op, richting Glacier NP, we maken een doorsteek door de Columbia Mountains. Bij het visitor center van de Rogers Pass maken we een stop. Binnen zien we hoeveel sneeuw hier in de wintermaanden kan liggen. We hebben, met de korte broek inmiddels aan, een mooi zicht op de eeuwige sneeuw.

Ook hier maken we wat foto’s van de plaatselijke dieren.

Even verder stoppen we om de Hemlock Grove Nature Trail te lopen, een wandeling door een regenwoud maar toch weer anders dan het regenwoud op Vancouver Island. We rijden Glacier NP uit en al snel daarna Mt. Revestoke NP in. De eerste stop daar is bij de Giant Cedars Boardwalk Trail. Zoals de naam al aangeeft staan hier grote Red Cedar bomen van wel meer dan 500 jaar oud.

We checken in op de Williamson Lake Campground en doen daarna nog wat boodschappen in Revelstoke.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan