de wraak van de Chinezen

Door W.P. Gravesteijn - 09-06-2016 07:19

We zijn alweer een stukje verder. Na de prachtige tocht door de Sierra Nevada en in meer detail Stanislaus National forest hebben we heerlijk geslapen op het RV resort in Truckee. Toiletten en douches waren wat povertjes, precies een voor de hele camping en men had bedacht om ’s morgens tussen 7h30 en 8h30 het ene toilet/douche te gaan schoonmaken.  De kampeerders in hun rijdende 6 kamer appartement douchten blijkbaar in hun eigen domein.  Wij zijn nog van het type wc rol over de camping en zo. Maar goed dan de bruine beer maar weer op het eigen wc’tje achtergelaten.

Ik was nog even vergeten te vermelden dat ik een rood lampje onoordeelkundig van de camper heb weten te verwijderen bij het verlaten van een tankstation.  De camper zwaait nogal uit en in de soms krappe tankstations kom je dan het beschermpaaltje van de benzinepomp tegen. Oordeel zelf over de sterkte van mijn excuus.

In Truckee zijn we de highway 80 opgereden richting Elko. Dit is een dag van mijlen maken, en blijven tanken. Via Reno, na Las Vegas een van de grootste gokcentra van de VS, hebben we de zeer rustige weg op de cruise control afgereden. Op zich best een mooie snelweg die door zeer wisselende landschappen voert. Bij Californië is het erg droog, maar verder Nevada in was het best wel groen, met op de omliggende bergen regelmatig sneeuw. Het was alweer prachtig weer en met de lange rechte wegen door het mooie land komt dan toch het ultieme Easy Rider gevoel boven. Alleen het gevoel, voor de rest gaat elke vergelijking mank.

Bij Elko was het even zoeken naar de Iron horse RV camping. Men had het bord camping ongeveer 200 m na de ingang van de camping links geplaatst, terwijl je rechtsaf moest. Maar bij de derde keer vonden we de afslag. Ook deze camping was een RV resort met vooral grote en veel te grote gevaartes. We hadden een premium pull thru met alle faciliteiten geboekt en stonden vervolgens heerlijk in de schaduw van, hoe zal ik het zeggen, een groot formaat dubbeldeks touringcar die per kant twee enorme slide outs had. En wij maar denken dat we een grote camper hadden.

De plekken waren prima en ver genoeg verstopt van de snelweg om absoluut niets te horen. Dat zou lekker pitten worden. We zijn te voet boodschappen gaan doen bij Albertsons, een mooie supermarkt op een paar honderd meter lopen. De meelijwekkende blikken die je al lopende (en zeker als je ook nog volle boodschappentasjes draagt) krijgt, wennen snel hoor. We hebben voor een paar luttele dollartjes een BBQ gekocht, dan kunnen we lekker zelf knoeien, want niet elke camping heeft er een bij je campingplek ( en zeker niet op een RV resort, daar heb je naast je vrachtwagen minstens een halve fabriek staan waar aan het eind verschroeit vlees uit komt).

Maar hier komt de wraak van de Chinezen. Mijn vorige stukje was wellicht wat kritisch over onze volksrepubliek aardgenoten maar om nu zo terug te slaan? De BBQ was, gezien de prijs logisch, vervaardigd in China. Over de kwaliteit geen grappen, het was niet bepaald een Weber zullen we maar zeggen, maar de meeste brandende kooltjes zou het ding wel gaan tegenhouden…mits je hem in elkaar krijgt natuurlijk. Er zat een gebruiksaanwijzing bij in iets wat op Engels leek. Gelukkig kon je op het plaatje op de doos afleiden dat het inderdaad een BBQ betrof. Maar bij de aangeraden gereedschappen deugde de vertaling echt niet, men sprak van een schroevendraaier, steeksleutel , maar na veel proberen bleken een dunschiller, blikopener en kurkentrekker de juiste spullen te zijn. Krijg dat Godfried van Bouillon maar eens bedacht. Maar goed na een half uurtje assembleren, als goed engineer laat ik me niet kennen natuurlijk konden de kooltjes erin en jawel het werkte nog ook.

Lekker gegrild, de worstjes waren wat donker, maar de ribjes waren heerlijk. Heerlijk gegeten en daarna niet te laat naar bed om in alle rust heerlijk te kunnen slapen. Nauwelijks in slaap of een hels kabaal maakte ons wakker. Bleek direct achter de camping een enorm rangeerterrein te liggen. Een kilometer lange trein vertrok onder hels getoeter van de locomotief, toeval of niet….een gele.

 

Morgen naar Twin Falls met zijn mooie Shoshone waterval en dan door naar Craters of the moon Nationaal Park.

Reacties

John 09-06-2016 11:14 {{button-39453}}

Klinkt allemaal best wel vertrouwd. Veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan