Valley of Fire en Las Vegas

Door W.P. Gravesteijn - 30-06-2016 08:48

Valley of Fire en Las Vegas

Aan het eind van een zinderende dag zijn we inderdaad vlug even geld wezen halen in een ATM een mijl of zes van de camping. We hadden nog een lekker L’loyd’s ribje liggen, maar die moest nog even wachten. Na het vertrek van alle picknick gangers werd het heerlijk stil en hadden we parkje en riviertje voor onszelf. We zijn eerst gaan zwemmen in het riviertje, de Muddy River. Het water was heerlijk, inderdaad achter in twintig graden. Maar dat voelde koel aan ten opzichte van de hete buitenlucht. Het is werkelijk paradijselijk om bij een ondergaand zonnetje onder de palmbomen in een riviertje met een stroomversnellinkje te badderen. Gedurende de zonsondergang werd het bij de rivier een drukte van belang. Bijen kwamen drinken en waren vervolgens een prooi voor vleermuizen en een zwerm vogels. Dit duurt hooguit een half uurtje en dan is het weer voorbij.

Na een tijdje hebben we het heerlijke watertje verlaten, lekker  afgekoeld. En hebben we het ribje lekker gegrild. We hebben zowaar ook de camping eigenaar nog betaald, waarvoor we nog een ouderwets handgeschreven receipt ontvingen. Overigens hele aardige, hartelijke mensen. De camping is niet echt een RV resort, maar wie het niet erg vindt om overdag de privacy op te offeren voor mensen die gezellig een dagje met de familie komen eten en zwemmen dan is dit een heerlijk plekje in de verder dorre omgeving.

’s Morgens zijn we, zeker voor ons doen, vroeg opgestaan. We wilden toch naar de Valley of Fire, een State park net boven Las Vegas. Het zou die dag weer ver boven de 40°C worden, dus wilde je nog wat wandelen dan maar vroeg op. Bij de ingang van het park geen mensen in het hokje voor het afdragen van de parkbijdrage (10$). Het geld in een zakje deponeren en vooral de hitte waarschuwingen lezen. Het werd sterk afgeraden om zelfs korte hikes te doen, veel te drinken (a gallon per day keeps the doctor away) en vooral uit de zon te blijven. Dit laatste is een schier onmogelijke opgave in dit boomloze stukje woestijn.

Je kon met de RV nog best leuk het park in via een aantal scenic drives. Het is werkelijk de moeite waard. Prachtige rode rotsformaties (voormalig diepzee rif) waarin je allerlei vormen kon herkennen, mits enige fantasie voorhanden is, werden afgewisseld met werkelijk uniek gekleurde rotsen, waar de voormalige zeebodem met allerlei stromingspatronen nog te herkennen was. We hebben uiteindelijk toch nog een drie uur in het prachtige park doorgebracht en af en toe een paar honderd meter gewandeld en nee dat is haast niet te doen in de brandende zon, vaak door zeer rul bloedheet zand lopen. Maar indrukwekkend, ja.

Na dit park zijn we naar Las Vegas doorgereden waar we op het Oasis resort aan de zuidkant van de stad, dicht bij het zuideinde van de fameuze strip, een plek hadden gereserveerd. Ook in Las Vegas was het met 44° aan de warme kant. Het resort is netjes, veilig, maar de plaatsen ontbeerden schaduw. Zoals inmiddels gebruikelijk werden we in de heerlijke koele receptie uiterst vriendelijk ontvangen. Met de airco op volle toeren wilde het maar niet afkoelen. Er stak een stevige wind op, maar die was zo vies warm dat het er buiten niet beter op werd. We zijn vervolgens met de RV naar de South outlet mall gegaan. Daar was het goed te harden, lekker geshopt en een heerlijke vruchtensorbet weggewerkt.

Daarna zijn we nog best lekker wezen eten in een meer dan druk restaurant, steakhouse Outback, vlakbij de mall. Toen terug naar het resort, waar we nog een tijdje lekker hebben gezwommen in het mooie zwembad, wederom onder de palmbomen. Daarna een moeilijk moment, want we moesten de camper nog wat schoonmaken en de koffers weer vullen. Helaas de RV moest de dag erop weer worden ingeleverd. Werkelijk geen aangename klus met deze warmte. Het slapen ’s nachts met een vol draaiende airco wilde ook niet echt lukken. Vooral stilliggen want bij elke beweging liep het zweet van je lijf.

‘s Morgens hebben we alle restjes nog even weggewerkt en de laatste schoonmaak in de camper uitgevoerd. Gelukkig hoef je de buitenkant niet te doen. En net als je denkt dat je lekker op schema ligt om op tijd de Beer in te leveren knapt er iets. In dit geval de afvoerslang waar we net ons toilet aan het legen waren. Wie eerdere verhalen van ons gelezen heeft weet dat elke vakantie wij het wel ergens presteren om onze geursporen achter te laten en ook hier nu kon de camping meegenieten van onze Outback maaltijd van de avond tevoor. Alles maar weer nagespoeld en dat is geen prettig klusje, zeker niet in de brandende zon op een kale campingplek.

Vervolgens nog even aftanken (45 gallon) en de propaantank vullen. Dit klusje duurde even want de propaandeskundige bleek ook de kok van het tankstation te zijn en hij had net zijn eten op het vuur. Kortom toch maar net op tijd bij de Road Beer. Na inspectie, waar ze onze schade ook even moesten taxeren op 100$, werden we keurig met de Road Bear shuttle naar ons hotel, De Cosmopolitan, in Las Vegas gebracht.

Het was druk bij het inchecken en uiteraard was de kamer nog niet klaar, we zouden met voorrang behandeld worden. Tuurlijk. We zouden gebeld worden als e.e.a. gereed was. Uiteraard gebeurde dit niet, dus na een uurtje wachten zijn we maar alvast Las Vegas ingegaan. Binnen de hotels was het goed toeven, maar erbuiten was het erg warm. We waren hier niet voor het eerst dus we hadden niet meer de behoefte om de hele strip af te draven. We hebben heerlijk een ijsje in The Venetian gegeten, belachelijk duur, maar ja je weet waar je bent. Vervolgens terug naar de Cosmopolitan want we wilden toch nog wel even van onze kamer genieten.

Deze was inmiddels klaar. We hebben alle bagage boven laten brengen (prima service) naar onze kamer in de East tower op de 58e verdieping. De kamer was geweldig. Smaakvol ingericht, groot met een heerlijke inloopdouche met aangrenzend bad met daarbij een prachtig uitzicht over de stad met als leuke attractie een ongehinderd uitzicht op de Bellagio fonteinen. Op het balkon nog een lekkere duo ligstoel. Het hotel is keurig, snelle liften, mooie restaurants etc. Uiteraard ook nog ellenlange rijen gokkasten, Black Jack en roulette tafels.

Na een paar uur, nee niet geslapen, zijn we de strip weer opgegaan en kregen we zowaar nog een forse hoosbui te verwerken. Dat was even lekker, maar het werd toch wel erg vochtig warm, want koeler dan 35-36°C zou het ’s nachts niet worden. In the Venetian hebben we lekker gegeten bij een Italiaans restaurant. Zittend op een terrasje (weliswaar binnen, maar je hebt toch het gevoel buiten te zitten) zijn we zeker een paar honderd keer op de foto gezet door een aantal busladingen……zucht, jawel. Hierna weer terug naar het hotel waar we vanaf de heerlijk koele kamer genoten hebben van het nachtelijk panorama van Las Vegas en de fonteinenshows van het Bellagio hotel. Heerlijk genietend van wat uitermate prijzige waar uit de meer dan goed gevulde minibar, het blijft Las Vegas; je plukt je bezoekers waar je ze plukken kunt.

De wekker op 5h30 gezet want we moesten vroeg op voor een binnenlandse vlucht. Over een paar dagen weer naar huis.

Reacties

Liz 30-06-2016 13:15 {{button-39983}}

Je zult ze missen, die .... jawel!
Volgende week maar ff een nummertje 23 bestellen
:)

Safe trip en tot volgende week!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan