Yellowstone National Park

Door Rianne - A couple of years ago

Vanuit de Togwotee Lodge, net buiten Grand Teton, rijden we in anderhalf uur naar de Old Faithful geiser. En onze timing is perfect, na ongeveer 15 minuutjes wachten, spuit de geiser met enorme kracht heet water en stoom naar boven. Dit brengt uiteraard veel bekijks en leverde mooie foto's op. 
Daarop volgt de Black Sand Basin, een verzameling aan verschillende Springs (heet waterbronnen die alle kleuren van de regenboog geven). Een vlonderpad brengt ons langs deze ongelofelijke natuurverschijnselen. Op onze route naar de Grand Prismatic Spring spotten we de eerste bizon! Bij de Grand Prismatic Spring brengt wederom een goed aangelegd vlonderpad ons langs de grootste Spring. Het is dringen tussen de Chinezen (of Japanners..) om hier een mooi plaatje van te schieten. 
Daarna is het tijd om verder noordwaarts te rijden, helaas waren er een aantal bezienswaardigheden afgesloten i.v.m. road work. Aangekomen bij Mammoth Hot Springs zien we een grote hoeveelheid gekristalliseerde calciumcarbonaat (ja, dit hebben we gegoogled..). Heel apart om te zien en erg indrukwekkend. 
Omdat we goed op schema zitten, besluiten we gewoon maar alles van Yellowstone te gaan bekijken in 1 dag en de Grand Loop verder te rijden. Hier hebben we zeker geen spijt van, onze eerder gewenste file door bizons op de weg is een feit. Kort daarna spotten we ook de eerste zwarte beer! Deze staat heerlijk rustig in de berm te eten, terwijl hij wordt bekeken door tientallen toeristen. Ook wij zijn onder de indruk en rijden wel 3 x langs deze mooie zwarte beer ;-) 
We komen aan bij de Tower Fall (waterval), na een korte wandeling aanschouwen we dit natuurgeweld. We rijden verder en stuitten op een file, dit duid vaak op iets bijzonders wat men langs de weg kan zien. We rijden er langzaam heen en zien dan een zwarte beer in de boom hangen!! 
De Grand Canyon of the Yellowstone is de volgende stop, de Yellowstone rivier mond uit in een grote waterval. 
De Grand Loop loopt verder richting Lake Yellowstone, waar ook onze accommodatie staat: een Cabin vlakbij Yellowstone Lake. We zijn compleet afgezonderd van de buitenwereld (geen bereik, geen tv, geen internet) en besluiten daarom ook lekker vroeg te gaan slapen. 

Na een goede nachtrust rijden we langs Yellowstone Lake naar Cody, waar we dit cowboy stadje hebben bezocht. Door een tip van een local zijn we naar een shootout / gunfight geweest, een theater stuk op straat waarbij je het echte cowboy leven van vroeger ervaart. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan