Dag 4 Custer State park, Crazy Horse en Mount Rushmore

Door Conny en Matty - 14-06-16 06:25

Vandaag zijn we begonnen met het Custer State Park, het ligt in de Black Hill's. We hebben de Wildlife Loop Road gereden, deze weg van 30 km loopt door de prairie en heuvels van het park. We hebben de bisonkudde gezien die hier in het wild rondtrekt en ook enkele herten, wederom een geweldige natuur. Het is hier opletten want je kan met de camper niet alle wegen kiezen, er zijn er waar tunnels in zitten waar alleen een normale auto door kan.

Volgende stop was het Crazy Horse memorial, Crazy Horse is een van de vroegere leiders van de indianen. Er wordt een beeld van hem te paard uit een rots uitgehouwen, het werk aan dit 172 meter hoge monument is in 1948 begonnen en wordt door prive geld  gefinancierd. Op de locatie is ook een indiaans museum en zijn diverse dingen te bezichtigen.

Mount Rushmore was onze volgende stop, de vier presidenten die uitgehouwen zijn in een rots, erg indrukwekkend om te zien, ook het bezoekerscentrum bezocht waar vanalles te zien was met o.a. een film over het bouwen (1927 tm 1941)

 

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie