Dag 7 Yellowstone, Grand Canyon, Tower Roosevelt, Mammoth Hot Springs

Door Conny en Matty - 19-06-16 06:51

Vandaag een drukke dag want natuurlijk wilden we zoveel mogelijk zien. We zijn even iets terug gereden naar de Hayden Valley om een grote kudde bizons te spotten. We hadden de moed haast opgegeven maar daar zagen we ze toch liggen, onderaaan in de vallei. In de tijd dat Matty foto's aan het maken was, kwamen ze steeds dichterbij gelopen. We hebben er zelfs eentje de rivier over zien zwemmen.

Toen zijn we naar de Grand Canyon van de Yellowstone gereden. Wat een prachtige kloof was dat met een hele mooie waterval erin. Tijdens ons wandelingetje hebben we er ook nog een arend gezien op een nest met jongen. Daarna doorgereden door het Towergebied waar de meeste beren voorkomen en jawel hoor een grote verkeersopstopping, allemaal auto's naast de weg dus wij natuurlijk ook stoppen. Er stonden twee rangers het verkeer te regelen en mensen op afstand te houden want er stond een zwarte beer met twee jongen die in een boom aan het spelen waren. Prachtig om te zien en om te fotograferen.

Daarna zijn we naar Mammoth Hot Springs gereden, dit is een thermaal gebied met prachtige heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. Door algen en bacterien is een ander fenomeen zichtbaar, afhankelijk van de temperatuur kleurt het water oranjebruin, blauw of geel. Prachtig om te zien. Hier ook een mooie wandeling gemaakt ook omdat we niet overal kunnen komen met de RV (camper) vaak te weinig parkeergelegenheid.

Toen zijn we toch nog even doorgereden naar Grand Prismatic Spring ( nou ja even toch weer meer miles dan we dachten) Het was op het moment dat we daar waren heel veel wind dus van het mooie kleurenpallet wat je op plaatjes in boeken ziet, was niets te zien. Er hing zoveel stoom dat we zelfs soms onze eigen schoenen niet konden zien. Voor Matty onze fotograaf dus heel teleurstellend.

Toen zijn we naar fishing bridge onze camping voor twee dagen gereden. Het was een prachtige mooie dag met veel indrukken.

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie