dag 8 Yellowstone Old Faithful Geyser, Grand Prismatic Spring, Biscuit Basin

Door Conny en Matty - A long time ago

Old Faithful Geyser is de actiefste en beroemdste geiser van de Yellowstone. Elke 90 min laat hij een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Het was een heel spectakel met heeeeel veeeeel mensen. Eigenlijk hadden we een wandeling op het programma staan van ruim 10 km maar we hebben toch gekozen om nogmaals naar de Grand Prismatic Spring te rijden want vandaag was het mooi zonnig weer. Onderweg toch eerst gestopt bij de Bsicuit Basin, hier hebben we hele mooie blauwe bronnen gezien. Sommige geven elke 7 tot 10 min een eruptie. 

Aangekomen bij Grand Prismatic Spring hebben we de camper maar naast de weg geparkeerd want wat is het toch druk op de parkeerplaatsen ( wisten we nog van gisteren toen hebben we het wel geprobeerd op de parkeerplaats maar dat haalde niets uit). Het zonnetje scheen en er was weinig wind dus werden we niet teleurgesteld vandaag. Hier is de grootste hotspring van het park met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter. Vandaag was er veel minder stoom waardoor het mooie prachtige kleurenpallet vandaag wel redelijk goed te zien was. Matty helemaal blij, zijn dag kon niet meer stuk. :) Hij was zo blij dat ik verder de rest van de dag mocht bepalen wat we gingen doen.

We zijn terug gereden naar Old Faithful Spring en hebben alsnog 6 km gewandeld langs allemaal hot springs en geisers. Ook hebben we veel fumarolen gezien dit zijn openingen in de aardkorst waaruit gassen ontsnappen.

Wat hebben we vandaag toch vaak gezegd van hoe prachtig alles is, de verscheidenheid van kleuren in de natuur, de dieren die we allemaal nu in de vrije natuur zien rondlopen. Maar vooral ook het mooie weer wat we elke dag cadeau krijgen.

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!