Dag 3: Banff

Door T&E - A long time ago

Na een hele gezellige avond te hebben gehad met onze Canadese buren werden we dit keer om 6:00 uur wakker. Yeah! Improvement! 

Wat betreft het rijden. Het klopt inderdaad dat het nogal wennen is met zo een grote bak te rijden. We zijn dan ook blij dat wij voor de kleine versie hebben gekozen en niet voor een groter formaat. Tim is de driver deze roadtrip en Eef de spotter! 

We hadden een tip gekregen van onze Canadese buren om makkelijk naar het centrum te komen. Vanaf de camping zou het 15 minuten lopen zijn naar de shuttlebus die je naar het centrum brengt van Banff. Vanuit daar kan je de shuttlebus nemen naar de toeristische trekpleister Sulphur Mountain. Natuurlijk liep het bij ons anders. Wij konden de shuttlebus niet vinden naar het centrum en hebben dus de hele weg gelopen. Ha! Onze eerste trail is binnen ;-) 

In het centrum van Banff hebben we lekker geluncht. Tip als je daar bent: 
Ga lekker eten bij Wildflower. Aanrader! 

Daarna zijn we met de shuttlebus naar de gondel gegaan. Met de gondel naar boven vond Tim toch wat spannend met zijn hoogtevrees, maar het is helemaal goed gegaan. Het was ijskoud daarboven. Vergis je niet in de bergen warme kleding is geen overbodige luxe. Op de toppen van de bergen ligt sneeuw, bij ons niet voor te stellen in deze tijd van het jaar. Boven hebben we ook nog een kleine trail gelopen en kwamen we onderweg een Golden-mantled Ground Squirrel tegen die helemaal niet verlegen was. Hij kroop op Eef haar broek en liep gezellig een stukje met ons mee. 

Na deze excursie zijn we weer terug gegaan naar de campground en hebben we voor het eerst gekookt met letterlijk alle toeters en bellen aanwezig. Het rookalarm af ging en we hadden gelijk de aandacht hadden van de andere camping gasten. Samen hebben we voor het eerst een vuurtje gestookt. Het duurde even maar het fikte op een gegeven moment aardig en gaf veel warmte af. Als je wat langer buiten wilt zitten raden wij ook zeker aan om een plaats met firepit te nemen. Het wordt als de zon weg is al vrij snel koud en de afgelopen twee nachten was het zelfs -1 graden. 

Aangezien we geen full hook up plek hadden konden we de temperatuur niet omhoog krijgen in de camper. Je begrijpt het was koud, maar gelukkig hadden we elkaar! Ha ha! 

Morgen vertrekken we bijtijds naar Lake Louise.
 
Howdy!!! 

T&E

Reacties

Vicencia A long time ago

Heerlijk jullie verhalen te lezen! X

Gerard A long time ago

Het is weer gezellig😄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!