Dag 5+6: Lake Louise - Jasper

Door T&E - A long time ago

We hadden ons verslapen in Lake Louise en vertrokken pas om 11:00 uur. Dit was vrij laat omdat we een reisdag hadden en we wilde eigenlijk nog wat doen in Jasper.

In Jasper zijn al twee grizzly's gespot dus we hoopte hier dan ook beren te zien. Liefst als we veilig in de auto zitten en niet tijdens een wandeling. ;-)

Tijdens onze rit naar Jasper hebben we nog een mooie waterval gezien, zeker de moeite waard: Sunwapta Falls. Aanrader! 

Eenmaal aangekomen in Jasper was het al 15:00 uur. We zijn eerst naar onze campground gegaan en daarna naar het centrum op zoek naar een supermarkt en visitor center. Helaas geen Wallmart hier maar een lokale supermarkt die net even iets duurder lijkt met sommige producten. Verder hebben ze er wel alles wat je nodig hebt. 

In de visitorcenter hebben we gekeken naar allerlei excursies maar uiteindelijk toch besloten een excursie te doen tussen Jasper en Wells Gray, onze volgende bestemming. 

's Avonds hebben we heerlijk genoten van local beers. Als je hier in de buurt bent zeker het proberen waard, zie foto's. 

Een dag later wilde we de valley of the 5 lakes lopen. Dit zou een trail zijn van 4,5 km, dat lijkt niet veel maar dat is het wel want je hebt redelijk hoogteverschil. Het was echt een prachtige trail! 

Uiteindelijk toen we terug waren bleek dat we 11,5 km hadden gelopen dus dat was ook niet helemaal goed gegaan, of misschien niet goed aangegeven. We waren samen gaan wandelen met een ander Nederlands koppel omdat hier van de week een grizzly was gesignaleerd. Dat schijnt toch wat veiliger te zijn. We hebben hem helaas niet gespot. 

Na de trail hebben we nog wat gegeten. Dat is toch wel ideaal als je, je eigen huis op wielen mee hebt! We hadden besloten nog een stukje te gaan rijden in de hoop beren te spotten aan de kant van de weg. We waren pas net vertrokken en er was file. Eef zei nog tegen Tim vast een beer op de weg. O mijn god! Het was echt zo. We hebben onze eerste beer gespot en niet zomaar één, een grizzlybeer. Als deze gaat staan kan hij zich wel tot 3 meter groot maken, kortom indrukwekkend, zie foto's. Een grizzlybeer is over het algemeen net wat groter dan een bruine beer en herken je aan de bult op zijn rug. 
We vonden het erg indrukwekkend. Wat een beest. We hopen hem niet tijdens een wandeling tegen te komen, maar dit was toch wel erg gaaf!!! Het hoogtepunt was bereikt van deze dag. We hadden de auto weer klaar gemaakt voor onze volgende avontuur, Clearwater/ Wells Grays National Park. 

To be continued!

Howdy!

T&E

 

 

 

 

Reacties

Jo & Ed A long time ago

Wow schatten wat een gave verhalen en foto's ! We volgen graag weer mee vanaf nu..hihi!geniet ervan ,liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!