En weer verder van Bryce naar Capitool Reef en Moab

Door Bert Karst - A long time ago

Naar Capitool Reef en Moab

Hier zijn we weer. Inmiddels is het 30 juli. We zijn net uit Bryce Canyon vertrokken . Om 7 uur opgestaan en het kampement op gebroken . We wilden vroeg vertrekken omdat de volgende kamping niet te reserveren was en vrij snel vol  wordt . Het is een First come first serve camping. Dus vol is vol en verder zijn er geen  campings in Capitool Reef. Onderweg verandert het landschap terwijl je rijdt : Langs Ranches en uitgestrekte vlaktes naar meer rotsachtig landschap. Af en toe wat huizen of trailers waar mensen wonen maar haast geen dorpjes. In Loa even gestopt bij zo'n Road diner voor een koffie. Koffie kunnen die Amerikanen niet maken. Jeetje wat een slootwater. Slappe hap en dan nog wel een enorme beker vol!!  Nog een klein eindje en dan rijden we het prachtige Capitool Reef National Park binnen. Hier zijn veel westerns opgenomen dus John Wayne kan elk moment om de hoek komen. Prachtig rode en witte rots formaties die rondingen hebben die aan het Capitool doen denken . We komen zo rond 12 uur aan in Fruita een oude nederzetting van de mormonen. i
Ineen boomgaard is de camping . 20 dollar in een envelop doen en je  kunt een plek uit kiezen. We hebben een mooie plek met uitzicht op de rotsen. Tenten opzetten en nog even wat rond gereden in het park langs mooie uitzicht punten en een stukje van een trail gelopen met uitzicht op de Navajo berg. Terug gekomen op de camping weer vuurtje maken om te BBQen. Dit is de specialiteit van den jongens geworden . Beetje fikkie stoken en bakken!!😋.
Na het eten begon het enorm te waaien. Stormachtig zelfs. Bert nog eens flink alle haringen vast maken . Het leek er op alsof de wind zo de tentjes zou optillen. Nog even aangezien en toch maar gaan slapen. Sita had een goed idee om onze gehuurde auto  (een Chrysler Minivan) er maar voor te zetten als windscherm. Ik had op het moment dat ik de auto er neer zetten al het idee dat het waarschijnlijk niet zou mogen en jawel hoor, de volgende ochtend een briefje achter de ruitenwisser dat je toch echt je auto niet op het gras mag parkeren en of we hem wel wilden verzetten. Ik was amper de tent uit of de camper ranger kwam al naar mijn toe. Dat we niet de auto er voor konden zetten. Ik hem gezegd waarom wij hem er voor hebben gezet, maar daar reageerde hij niet op, of mijn Engels was slecht zoals de jongens zeggen, waar ze gedeeltelijk wel gelijk in hebben. Heb de auto weg gezet. Kampement opbreken inpakken en op naar Moab. Een mooie tocht door desolaat Amerika . Weidse vergezichten met weinig tegenliggers en mooie bergruggen waarlangs we reden. Je kon af en toe gewoon liggend op de weg mooie foto's maken. Nog  een stuk woestijn en toen afslag richting Moab.
 
Groet.van ons 5 en 

Reacties

Syb A long time ago

Ik stel me zo voor dat die ranger zeker een pistool aan z'n riem heeft hangen. Ik zou maar braaf gehoorzaamen. Volgens de media schieten ze eerst en plaatsen daarna een briefje op je voorruit.😀

Bert A long time ago

Syb,
Het was een vrouwelijke ranger en droeg inderdaad een AK-47. Zoals je weet schiet een vrouw meestal mis en daarnaast was ik wit, dus allemaal redenen om niet op mij te schieten. En dat briefje had ze vooraf op dit incident al achter het raam geplakt.

Henny en Wim A long time ago

Ha!mooie avonturen toch mooi een nachtje veilig geslapen in de tentjes.
Tip Bert... Hou je van de domme mooi in het Dutch😝Wij zijn net weer thuis van een paar dagen Zuid Tirol💋

Sita A long time ago

Dank je Henny . Ja Bert praat wat dat betreft net als pa op zijn Dutch / English !! Daar kom je een heel eind mee. Haha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!