Van Page naar Blanding

Door Manuela Steenberg - 23-07-2016 05:50

Donderdag 21 juli

Opa Steenberg is jarig! Na heel lang proberen heeft Erwin vlak voor we weggaan eindelijk even kort WiFi verbinding, alleen met zijn telefoontje lukt dat. Gelukkig kunnen we dus even feliciteren. Helaas niet via Skype of messenger telefoon, daarvoor is de verbinding te slecht.
We ontbijten rond 7.00 uur, het is dan al zo'n 30 graden. Helaas geen schaduw op ons plekje. Goed insmeren dus met zonnebrandcreme. Rond 8.30 gaan we weer op pad. Slaapzakken weer opgerold, matjes weer in de auto, iedereen tandjes gepoetst en geplast en gaan!
We rijden eerst naar horseshoe bend, een bocht van de Colorado rivier door een canyon. Prachtig. Gelukkig zijn we er vroeg, het is nu 'nog maar' 30 graden. We moeten namelijk wel een wandelingetje maken om dit te zien, maar met deze temperatuur en onze onafscheidelijke flesjes water gaat dat prima. Onze 3-jarige Mika zegt steeds dat hij even gaat gymen, en heeft de terugweg bergopwaarts helemaal zelf gelopen. 
We trappen het gaspedaal weer in en gaan op weg naar monument valley. Onderweg is het overal prachtig: rotsen, bergen, hoogvlaktes, kloven, het is allemaal mooi. Ook monument valley is heel bijzonder. Grote roodbruine rotsformaties midden in een wat vlakker landschap. Elk parkeerplekje geeft weer een ander uitzicht dus we stoppen erg vaak voor net weer een andere foto... Omdat Mika net in slaap gevallen is rijden we niet de scenic view road, waarvoor je moet betalen. We hebben niet het gevoel wat te missen, je kunt vanaf de gewone weg al zoveel mooie foto's maken.
Onderweg naar canyonlands park komen we door Mexican hat, een plaatsje genoemd  naar een grote rots die balanceert op een smallere rots. Echt ongelooflijk dat die blijft liggen. Het doet ons denken aan de film ice age. Overal waar we rijden is het mooi. We slaan wel 2 mogelijke tussenstops over, gewoon omdat we niet alles kunnen zien in de 3 weken die we hebben. Goosenecks state park (weer een kronkelende rivier door een canyon; we gokken erop dat dit lijkt op het moois dat we al gezien hebben) en Natural Bridges National monument (natuurlijke bruggen; we gokken erop dat dit lijkt op de tonto brug die we al gezien hebben en de arches die we nog gaan zien in arches National Park). We hebben ook een uur korter vandaag (we zijn nu in Utah en daar is het een uur later) en we willen het ook leuk houden voor de kids. We stoppen wel in Blanding bij het dinosaurus museum. Verrassend leuk! Kost haast niets en ze hebben echt mooie skeletten, mooie grote beelden en heel veel fossielen. De kids vinden het ook gaaf. Als je hier ooit naartoe gaat: op het veldje links naast het museum zitten prairiehondjes! Kai zag ze gelukkig, zodat wij er een tijdje van konden genieten. Schattig!
We hebben onze achterstand in onze reisplanning, veroorzaakt door het ziekenhuis bezoek, bijna ingelopen. Maar Canyonlands NP halen we net niet. Rond 5 uur stoppen we vlak na Blanding op een super gave camping, Devils Canyon campground. Hele ruime plekken, midden in een bos, je ziet nauwelijks buren, en dat voor 10 dollar... Echt te gek! Kampvuurtje aan voor de marshmallows als toetje, gasstelletje aan voor de macaroni met gehakt en saus, komkommers, wortels en meloen op tafel, genieten! Gelukkig komen er af en toe wolken voor de zon, het is hier wel heel erg warm (30 graden of zoiets). De superkleine chipmunkjes laten zich af en toe zien, de hagedisjes rennen om ons heen, onze etensresten worden opgegeten door inie minie miertjes. Weer een heerlijke dag! 

Reacties

oma vinke 23-07-2016 08:54 {{button-40623}}

Fijn om jullie reisverslag te lezen. Ik kijk er erg naar uit . Geniet er maar goed van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan