Dagje extra Grand Teton NP

Door Manuela Steenberg - A long time ago

Maandag 25 juli

Erwin had zich voorgenomen om vroeg op te staan en samen met Kai en Vico op dierenjacht te gaan. Maar toen we wakker werden, was het al 7.30 uur.... Omdat we hebben besloten nog een nachtje extra te blijven, doen we lekker rustig aan. We verhuizen de tent alleen naar het plekje van de overburen, daar heb je bijna de hele dag schaduw. En dat is wel lekker met deze temperaturen. Op dit plekje huist een grondeekhoorn en een chipmunkje. In principe laten ze elkaar met rust, maar er is een moment waarop ze elkaar even plagen. Dat wil zeggen: het chipmunkje is de plaaggeest, de squirril de chagrijnige koningin die zich niet verlaagd met het volk te spelen. Doet ons erg aan onze 2 poezen Zoë en Livje denken...

Na lekker lang gelummeld te hebben, gespeeld met de autootjes, boekje lezen, enz gaan we weer stenen gooien bij de rivier. Een Amerikaanse zeearend vindt ons geloof ik iets te luidruchtig en vliegt weg.
Tegen 11.00 uur pakken we het toch maar aan. We gaan met de auto het hele park verkennen. Eerst naar het visitor centum om onze blogs te posten, wat foto's op Facebook te zetten en even via messenger te bellen met oma V. en opa en oma S. Fijn om elkaar even te spreken. 

Wandelingetjes, daar doen we vandaag niet aan. Kan ook haast niet, want het is echt overal veel te druk. Niet normaal. We doen lekker ons eigen rondje, genieten van de bergen met sneeuw en de grote open vlaktes. Ook gewoon overdag zien we veel dieren. Tientallen bizons en tientallen antilopen (pronkhorn). Ook zien we een hele mooie specht en een Deer langs de weg. En mogelijk hebben we in de verte een beer gezien, we konden daar alleen echt niet stoppen dus dat zullen we nooit zeker weten. 

We zijn al om 16.00 uur terug, hoeven geen tent meer op te zetten en lummelen dus weer heerlijk voordat we eten koken (vandaag heerlijke bamisoep met een stuk vlees erbij). We gaan nog even stenen gooien in de rivier en Kai probeert er zelfs nog een beetje in te zwemmen. En dan nog een keer op jacht naar wild. We zien weer wat herten en op onze 'vaste' uitkijkpost weer een eland, een mannetje met een mooi gewei. Gaaf! Morgen op naar Yellowstone!

Reacties

oma vinke A long time ago

Weer een mooie dag .jullie zien veel mooie dingen en veel dieren groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!