Van Grand Teton NP naar Yellowstone NP

Door Manuela Steenberg - 27-07-2016 02:05

Dinsdag 26 juli

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan. We zijn bevroren allemaal. Brrrr, het was maar een paar graden vannacht... Als we opgewarmd zijn gaan we snel weg. We hopen al rond 10.00 uur op een camping te zijn in Yellowstone NP. Pakt dat even anders uit...
Het eerste oponthoud is fantastisch: we zien een vrouwtjes eland met haar jong. Bij daglicht is het wat makkelijker om mooie foto's te maken, we maken er weer veel teveel. 

Daarna begint het gedonder. Yellowstone bestaat dit jaar 100 jaar als NP en het is hoogzomer: files bij de south entrancepoort, volle campings, roadwerkzaamheden waar ze je rustig 10 minuten laten wachten, zeer langzaam rijdend verkeer door de drukte en overvolle parkeerplekken bij de bezienswaardigheden. We rijden het halve park rond, en dat is echt heel veel Miles, maar nergens is plek voor ons. Alle bezienswaardigheden racen we voorbij, we willen eerst een campingplek. Tip: wil je in dit park zelf kamperen, reserveer dan van tevoren... Wij rijden uiteindelijk moedeloos en vermoeid via de west entrancepoort het park uit en vinden nog een plekje op de camping Rainbow point. Een mooie plek, lekker in een bos, aan een meer. We zijn er pas rond 15.00 uur! Vreselijk,alleen de hele dag maar gereden en niets gezien... We boeken wel gelijk voor 2 nachten met een optie op een 3e.

De kids en ik zetten de tent op en leggen de matjes en slaapzakken erin, Erwin kan even chillen. Nadat we even lekker gespeeld/gelezen hebben rijden we naar een plaatsje bij de west entrance. Kai en Vico krijgen een knuffeltjes van een eland, Mika kiest een vrachtwagen met een oplader van Yellowstone en allerlei dieren erop. Ze hebben dit verdiend met hun bingo.

Misschien moet ik dat even uitleggen: vorig jaar heb ik voor onze reis naar Canada, om onze kids betrokken te houden bij onze jacht op wildlife, voor elk kind 2 bingo kaarten gemaakt. Hierop heb ik dieren gezet die we mogelijk zouden kunnen zien en ik heb er ook wat andere dingen opgezet, zoals grote rode trucks of een bord van 70 Miles per uur. Voor elke keer bingo doen we iets kleins, zoals een autootje van 1 dollar of hout voor het kampvuur. Omdat het zo leuk was voor iedereen (de kids blij met kleine kadootjes, wij blij dat ze ons hielpen zoeken naar wildlife en dat zo leuk vonden) doen we het dit jaar weer. De afgelopen dagen zagen ze zoveel bingo dieren, dat ze samen maar liefst 15 keer bingo hadden. En dus dit keer een iets duurder kadootje mochten uitzoeken...

We besluiten een keer niet zelf te koken maar even te chillen bij de Mac. Lekker makkelijk en de kids vinden het heerlijk. We chillen nog even op de camping en gaan vanavond een keertje vroeg naar bed. Morgen vol frisse moed weer vroeg op pad het park in en dan echt genieten!

Reacties

Bianca 27-07-2016 07:22 {{button-40837}}

Wat een mooie reisverhalen. Jullie genieten er echt van. Heel veel plezier de komende tijd. Groetjes, Bianca en de family.

oma vinke 27-07-2016 08:14 {{button-40841}}

Wat een dag.nu even uitrusten.Groetjes

P & M 27-07-2016 08:52 {{button-40845}}

Het blijft steeds weer spannend,
groetjes en een knuffel.

jolanda roelofs 27-07-2016 09:08 {{button-40849}}

Hoi alle steentjes! Jeetje, wat maken julli een mooie reis! Nog veel plezier gewenst voor de rest van de reis, groetjes van de roeltjes

familie vinke 27-07-2016 19:25 {{button-40908}}

Yellowstone lijkt mij super leuk en met geisers en andere dingen en nog een prettige reis toegewenst
groetjes Birgit, Robert, Brechje en Stijn
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan