Yellowstone NP part 2

Door Manuela Steenberg - 29-07-2016 03:04

Donderdag 28 juli

Vannacht hebben we een onweersbui gehad, best dichtbij... De kids hebben gewoon doorgeslapen maar Erwin en ik hebben beide op het punt gestaan ze op te pakken en in de auto te stoppen. We staan namelijk midden in een bos, onder de bomen. Maar gelukkig trekt het ook snel weer weg. Het is vannacht een stuk minder koud en we mogen van Erwin zelfs uitslapen tot 8.00 uur. Ook wel een keer lekker...

We rijden vandaag nog een dagje Yellowstone in, vandaag van Madison naar Mammoth Hot Springs. Naast wat kleine stopjes bij geisertjes maken we een lange wandeling bij Norris Geyser Basin. Prachtig! We wandelen 2,6 mile op houten vlonders dwars door een prachtig bassin met borrelende modderprutjes, bijzonder gekleurde waterpoeltjes, geisers, fumarolen. Echt heel erg mooi.

We rijden door naar een picknickplek, bij de sheap eating cliffs. Een onheilspellende naam... We zoeken eerst een plekje bij de rivier waar we lekker uitgebreid picknicken. De kids klimmen over de rotsen in de rivier, we genieten van het zonnetje, heerlijk. We lopen ook nog even naar de cliffs. Het is een rotswand van prachtige basaltzuilen waar je lekker op kunt klimmen. Er schiet een grote bergmarmot weg. Yes, ook weer gezien! Stond helaas niet op de bingokaarten... Een heerlijke pauzeplek....

We rijden door naar de Mammoth hot Springs. Yep, ook weer prachtig... Ook hier weer een kleine rondwandeling langs de Lower terraces en een rondrijtochtje langs de upper terraces. Bijzonder om te zien, deze terrassen gemaakt van mineraalafzettingen. Ook de kids vinden het prachtig, Kai zijn fototoestel maakt overuren. Hij wil perse met mij samen helemaal naar beneden lopen. Leuk, dat hij ook zo enthousiast is. 

En zo is de dag alweer voorbij voordat we het weten... We rijden rond 17.00 uur weer richting de uitgang. Plots staan er weer tientallen auto's stil. Wij kunnen net op een leeg plekje ertussen parkeren. Blijken er zo'n 10 bizons een paar meter voor onze neus in het gras te staan, lopen, liggen. Er zijn vrouwtjes bij, kleintjes en de big boss is ook aanwezig. Net als we weer weg willen gaan staat de big boss op. Hij kijkt wat pissig. Wat wil je ook, als er vlak bij je mensen uit auto's stappen en selfies maken. Ongelooflijk... Wij blijven veilig in de auto en genieten zo ook volop.
Een paar mile verder valt mijn oog op een beest langs de waterkant. Erwin schiet gauw een parkeerplaats op en wat denk je, een coyote! Hij is binnen een paar tellen ook alweer weg, maar we hebben hem gezien! We zitten nog happy na te genieten als ik weer iets zie bewegen, dit keer in het water. Blijkt er een otter te zwemmen... Niet te geloven, wat genieten hier! We volgen hem een tijdje, totdat hij uit beeld verdwijnt.

Ondertussen is het al bijna 19.00 uur. We wilden eigenlijk vandaag koken op kampvuur, maar voordat het vuur warm is wordt wel een beetje heel erg laat. Noem ons slechte ouders, noem ons lui, maar we duiken weer naar de Mac. Hebben we gelijk ook even WiFi om ons blog te plaatsen en vooral ook om al jullie leuke reacties op het blog en op Facebook te lezen. Echt leuk!

Morgen gaan we weer een vreselijke reisdag tegemoet. We willen over 2 dagen naar Bryce Canyon en Zion Canyon, dus morgen rijden we zover als we zin hebben weer zuidwaarts. Saai via de highway, dwars door Salt Lake City. 

Reacties

oma vinke 29-07-2016 09:35 {{button-41021}}

Wat weer een mooi reisverslag. Jullie maken veel mooie dingen mee.ik vindhet fijn dat jjulljullie zo genieten .

Gastje oud 29-07-2016 17:13 {{button-41034}}

Dat klinkt iets beter dan het bekijken van mussen en een ekster. Veel plezier en laat de feestende mormonen met rust in salt lake.

Groetjes uit het oude gasstel.

P & M 29-07-2016 18:34 {{button-41041}}

leuk de verslagen te lezen , en sterke morgen .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan