Van Cannonville naar Coral Pink Sanddunes State Park

Door Manuela Steenberg - 02-08-2016 20:52

Zondag 31 juli

Vanochtend hebben we een beetje uitgeslapen, vooral de kids. En omdat we toch al laat waren, besloten we ook om eerst maar eens lekker te gaan zwemmen op de camping. De kids hebben van hun basisschool de triangel bij de afsluiting van het schooljaar een opblaasbare bal gekregen, omdat de school 30 jaar bestond. Die bal wordt bij elk zwembad opgeblazen en er wordt heerlijk mee gespeeld. Heerlijk, even afkoelen in dit warme weer.

Veel te laat rijden we richting Bryce Canyon. We hebben hier al veel moois gezien, maar ook dit National Park is weer adembenemend mooi. We bezoeken met onze eigen auto verschillende uitkijkpunten en eindigen bij het sunset point. Vandaar heb je uitzicht over het meest indrukwekkende deel, het zogenaamde amphiteater. Prachtig! Mooie rooie hoodoos, onbegrijpelijk hoe zoiets ontstaat. 

Vanaf hier begint ook een trail, de Navajo loop trail. We twijfelen even of we hem gaan lopen, omdat er in de verte onweer is. Dit lijkt echter weg te trekken, dus we gokken het erop. Wat een goede keuze is dat! Dit is misschien wel het mooiste wandelpad dat we ooit gelopen hebben. Het is maar 2,2 miles lang, maar je daalt zo'n 160 meter steil af. Je loopt tussen de hoodoos, door een kloof, het is onwerkelijk mooi. Erwin zegt dat hij geen woorden zou weten om te beschrijven hoe mooi dit is, en dat zegt precies dat wat we hier voelen. Het is hier best druk, iedereen weet natuurlijk dat dit de mooiste tocht hier is... Helaas moeten we die 160 meter ook weer omhoog, hier en daar best steil, maar omdat het zo mooi is is dat dit keer echt geen straf. Gelukkig is het niet al te heet, doordat het redelijk bewolkt is, dus heel goed te doen. Ga je ooit naar dit gebied, dan moet je echt deze wandeling doen.

Na deze pracht rijden we langzaam richting Zion. Ook deze scenic byway is geweldig mooi. We rijden door een gebied dat Red Canyon heet, dus je snapt al welke kleur de rotsen hebben. Onderweg krijgen we nog een stortbui over ons heen. Het water blijft op de weg liggen, er lijkt wel 10 cm te liggen... Gelukkig duurt het maar een paar minuten. 

We kiezen redelijk in de buurt van Zion een camping uit voor 2 nachten, in Coral pink sand dunes state park. Ook hier douches, Yes! En dit keer maar voor 20 dollar... We boeken voor 2 nachten. Vanuit hier gaan we morgen naar de North Rim van de grand canyon. 

Dit State Park is weer heel anders dan de rest, het is een duingebied met enorme zandvlaktes en zandheuvels. We maken na het eten (vanavond weer onze favoriete bamisoep, dit keer met lekker gekruide kipfilet) nog een mooie wandeling door dit gebied. Wel 2 aan 2, want Mika heeft de knolletjes op en is al lekker gaan slapen. Ondertussen nog de nodige potjes rummicub en dan is het weer bedtijd. Trusten!

Reacties

oma vinke 02-08-2016 22:35 {{button-41338}}

Wat zullen jullie een goede conditie hebben van al dat wandelen.. Weer een mooie dag..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan