Van Coral Pink Sanddunes State Park via Zion naar Las Vegas

Door Manuela Steenberg - 03-08-2016 08:32

Dinsdag 2 augustus

6.30 uur gaat de wekker. Niet dat ik die nodig heb, door mijn kapotte matje ben ik al lang wakker. Zere heupen, zere schouders... Trekt wel weer weg...
We hebben grootse plannen vandaag. Geen getreuzel dus, snel aankleden, tent inklappen en auto weer inpakken en gaan met die banaan! We ontbijten vandaag wel in de auto, dit keer geen toastbrood maar gewoon weer onze cornflakes (ondertussen hebben we 5 soorten, hahaha, voor ieder wat wils), bananen en blauwe bessen. Onderweg even tanken en een coffee-to-go voor Erwin en dan rijden we gauw naar Zion. We zien onderweg nog een weiland vol met bizons. In het weiland staat een oldtimer pick up met in de laadbak vers hooi. Zo fotogeniek, net of we in een oude Western film zijn beland. 

Vanaf onze camping is Zion nog geen 40 mile, dus we zijn er zo. Rond 8.30 uur rijden we het park al in via de east entrance. Dit eerste stuk vind ik persoonlijk ook het mooiste, je rijdt tussen megagrote rode rotsen die een motief hebben van een dambord (vakjes). Vlak langs de weg zien we hier een groep geiten, we denken bighorn sheap, maar misschien zijn het ook wel steenbokken. Geen idee, maar wel heel erg gaaf. Volwassenen en kleintjes. De kids mogen het op de bingokaarten afstrepen als berggeiten en ja hoor, samen weer 4 keer bingo! Als beloning vanavond naar een all-you-can-eat buffet in Las Vegas! 

We parkeren en gaan met de shuttlebus de scenic highway. Onderweg zien we weer een paar herten, dit keer deers, met gewei! En weer wilde kalkoenen. We gaan tot de laatste stop en wandelen vanaf daar een kloof in. Onderweg struikelen we over de eekhoorntjes, squirrils. Overal borden dat je ze echt niet mag voeren, maar in hun gedrag en hun omvang zie je dat dat toch echt wel vaak gebeurd. De kids vinden het natuurlijk geweldig, die eekhoorntjes die op 10 cm afstand van hun rondlopen. Vooral Vico is helemaal onder de indruk. Misschien dat hij dan toch geen marinier wil worden, iets met knuffelbare dieren lijkt hem nu ook wel heel gaaf. Leuk hoe dit ze inspireert en aanzet tot dromen... Of tot nachtmerries. Waarom? Als Kai vlak langs een squirril loopt begint hij plots keihard te piepen, echt ontzettend hard. Kai schrikt zich het laplazerus en wij liggen natuurlijk in een deuk...
Aan het einde van de wandeling kun je ook door de kloof heen lopen. Maar dan moet je wel de rivier in. Heel veel mensen komen speciaal hiervoor en hebben waterschoenen of andere droge schoenen bij zich. Gaaf om te zien. Lijkt ons ook gaaf om te doen, maar niet met kleine Mika... 

Als we weer het park uit willen rijden blijkt daar een Subway te zitten. En we hadden de kids beloofd misschien in Las Vegas bij een Subway te gaan eten. Maar nu dat door de bingo geüpgraded is naar een buffet en de cornflakes ook een keer gaan vervelen, eten we hier maar eens lekker een broodje. En lekker dat ze zijn... Iedereen kan zelf van alles kiezen en is helemaal happy. En dan ook nog een grote beker frisdrank die je gratis 1 keer mag navullen, groot feest! Erwin en ik zijn vooral ook blij met de WiFi, kunnen we weer reisverslagen en foto's op Facebook posten. En even weer contact hebben met onze dierbaren, altijd fijn!

En dan hup, op naar Las Vegas! Tegen 15.30 uur vinden we een motel vlakbij de Stratosphere. Een beetje shabby, maar we slapen er alleen maar. Het is van een Aziatisch vrouwtje dat helemaal weg is van ons gezin. We mogen met zijn 5-en op een 3-persoonskamer, we leggen er 2 slaapmatjes bij. Prima, we hebben tenminste plek! Ze geeft ons gratis blikjes drinken mee en goeie tips over de Strip!

We gaan meteen op pad. We rijden de hele strip over en parkeren in hotel Cosmopolitan (tip 1: je kunt gratis parkeren in elk hotel). Van daaruit lopen we een stuk de strip af. We bekijken de flamingo's bij hotel flamingo en genieten van de gekte op de strip: de Eiffeltoren, caesars paleis, het colloseum. Tip 2: koop langs de Strip bij een kortingswinkeltje kortingskaarten voor shows of eten. Wij kopen er voor 2 dollar pp een kortingskaarten voor Kai, Erwin en mij. Daardoor is het buffet wat wij gaan eten, bij hotel Treasure Island, geen 31 dollar maar slechts 18 dollar (+ dus de 2 dollar bij de kortingswinkel). Goeie deal, toch? 11 dollar pp korting, toch even 33 dollar verdiend... Vico eet nog voor een lager tarief en Mika is gratis. Het eten bij dit buffet is lekker. Het kant-en-klare buffet is prima en je kunt er verse Italiaanse pasta laten maken naar eigen smaak (super lekker). Het toetjesbuffet slaat echt alles, nog nooit zo'n lekker toetjesbuffet gehad. Aardbeien in chocolade gedoopt, brownies, taartjes, mini donuts, verschillende soorten ijs met vele soorten toppings en zelfs een suikerspin... We eten en drinken veel teveel (niet alcoholisch drinken zat ook bij die 20 dollar in) en zitten er denk ik wel 2 uur, gezellig!

Daarna is het buiten donker en zie je pas echt de gekte van Las Vegas. We gaan het Venetian in, met zijn prachtige wandschilderingen. En natuurlijk de gondels en de grachten die je bekijken kunt vanaf een prachtig Italiaanse galerij. Dan steken we over naar Hotel Mirrage. Daar is om 21.00 uur een mooie show buiten, gratis, waarbij het lijkt of een vulkaan uitbarst. Mooi om te zien, al vindt Mika het te eng. Dan langs Ceasars Palace naar het Bellagio. Daar zien we een mooie (gratis) watershow in het meer voor het Bellagio. We zien Elvis, Minions, Transformers, Showgirls, Stoute politie agentes, Bunnies, veel teveel lichtjes en veel teveel mensen. Wat een beleving. Kai is zwaar onder de indruk en wil nog een nacht blijven. Ook Mika vindt het allemaal prachtig. En Vico geniet zoals altijd in stilte. Dat het hier zo'n 40 graden is merk je eigenlijk nauwelijks. Ja het is megawarm, maar wel goed te doen. En wat een beleving. Wij zijn zo geen stadsmensen, maar zelfs wij vinden dit super gaaf om een keer te zien.

We rijden rond 22.00 uur terug naar het motel. Nu in het donker vinden we het nog iets minder dan we het vanmiddag vonden, ook als we de andere bewoners bekijken. Het is ook rumoerig. De kids slapen zo, wij toch iets minder... Morgen bij daglicht ziet alles er vast weer anders uit...

Reacties

oma vinke 03-08-2016 11:08 {{button-41370}}

Fantastisch.Weer een nieuwe beleving..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan