Laatste dagje Phoenix

Door Manuela Steenberg - 07-08-2016 02:19

Zaterdag 6 augustus

8.30, laatste ontbijt in de States: wat vonden jullie deze vakantie het leukst?
Mika: grand canyon, zwembad, vliegtuigen, vliegtuigmuseum en dinosaurus museum.
Vico: zwemmen, gezellig uit eten, alle mooie canyons (grand, antelope, bryce), monument valley, geisers en zwavelbasins, vliegtuigkerkhof.
Kai: Las Vegas!!! Grand canyon, antelope canyon, Yellowstone met zwavelbasins, de slang zien (en nee, het was geen tuinslang), de F14 tomcat en een A10.
Erwin: lopen in of langs de canyons, Yellowstone met zijn kleurige basins, de hele beestenbende.
Manuela: samen in 1 tent slapen, kamperen op de mooiste plekjes, nieuwe dieren in het wild ontdekken, antelope canyon en bryce canyon beleven, de lichtjes 's avonds van Las Vegas en de kids los zien gaan bij de buffetten.

10.00 uur: nog even lekker zwemmen, dan douchen, laatste spulletjes inpakken.

12.00 uur: uitchecken, auto weer inpakken, even nog de laatste dollars opmaken aan wat snoep voor onderweg voor de kids en nog even een goede lunch (avondeten schiet er vast bij in, we vliegen om 19.30 uur). 

15.00 uur: auto inleveren, shuttle naar het station. Als we de auto ingeleverd hebben, hebben we ongeveer 4200 miles gereden,  ruim 6.700 km. We hebben het niet ervaren als erg veel rijden, behalve misschien de keuze om wel Grand Teton NP en Yellowstone NP te bezoeken. Voor ons was dat gewoon een must en we hebben daar ook erg van genoten, voor ons dus zeker de moeite waard. Verder zitten veel bezienswaardigheden in dit gebied dicht bij elkaar. Er is hier ontzettend veel prachtigs te zien, we hebben echt genoten van alle pracht.

16.00 uur: inchecken. Gaat soepel, we checken als eerste in. Gelukkig zijn er nog plekken naast elkaar beschikbaar, zitten we wel bij de emergency exits, maar dat vinden we niet erg. We vragen of het een probleem is om de extra Carry On koffertjes in te checken, scheelt ons slepen en hen bagageruimte in het vliegtuig. Vinden ze goed. Fijn! We hopen op een goede vlucht die straks op tijd gaat vertrekken.

We hebben ons van tevoren wel eens afgevraagd of we het zouden overleven in de hitte (het was overdag bijna altijd tussen de 30 en 40 graden, soms iets kouder, soms iets warmer). De eerste dag was best zwaar, maar het went ook wel snel. Gisterenochtend vond ik het gewoon koud, maar het was maar liefst 25 graden. Erwin grapte al dat ik thuis in Nederland vast meteen de verwarming aanzet... Vandaag was het 42 graden, ik vond het echt lekker. De mannen niet, de vonden het echt te warm.

We vliegen nou zo terug, terugkijkend op een geweldige vakantie! Nu eerst weer aan de lijn en geld sparen, hahaha... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan