Dag 2 in New York 1-8-2016

Door - 02-08-2016 01:21

Na een lange nacht lekker bijslapen zijn we vanochtend Amerikaans gaan ontbijten. Lekkere pancakes en wafels met siroop voor de kinderen en wij scrambled eggs en eggs "sunny side" (spiegelei). Dat is een goed begin van de dag. De prijzen van TripAdvisor hebben we waarschijnlijk van 2000 gezien, hier moeten we maar niet teveel over nadenken. En een fooi van $7 bleek ook niet genoeg te zijn, want ik kreeg geen blij gezicht van de "waitress"..... 

Het is vandaag wat bewolkt, dus nemen we de metro naar Battery Park. Daar vertrekt de ferry naar Liberty Island. Mooi vrijheidsbeeld en een mooie skyline van New York. 

Daarna een lekkere hotdog op, maar dat mocht ook wel gezien de prijs. Het voelde alsof we "genaaid" zijn, $16 voor 4 hotdogs. Maar dit komt natuurlijk ook, omdat wij IKEA hotdogprijzen kennen. Dit vermoeden werd overigens wel bevestigd toen even later een Amerikaan een hotdog kocht. We konden het niet laten om hierover in discussie te gaan, maar natuurlijk had dit geen zin meer. Toen op weg naar het 911-memorial en museum. Heel toeristisch natuurlijk, ook erg indrukwekkend vooral het memorial. Het nieuwe WTC is sinds vorig jaar geopend. Dat is echt hoog. 

We hebben de metro gepakt naar Brooklyn. Daar zijn we over de Brooklyn Bridge teruggelopen naar Manhattan. Mooie brug en de mooie skyline. Nu even opfrissen en daarna gaan we een hapje eten en misschien Times Square nog in de avond bekijken.

De wifi in het hotel is niet zo sterk, dus ik hoop dat ik de foto's kan opladen.

Tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

Reacties

De van Schaikjes 02-08-2016 08:43 {{button-41271}}

Wat leuk om jullie reis zo mee te volgen. We zijn benieuwd naar de rest. Groetjes en liefs uit een druilerig Boxtel

WWST 02-08-2016 11:24 {{button-41293}}

Mooie foto's!
Zo te zien en te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin. Geniet er nog van! Groeten uitMallorca 😘

Fam hulskes 02-08-2016 16:07 {{button-41313}}

Wat super leuk om te lezen!
Ziet er prachtig uit! 😃
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan