Glacier rocks

Door Familie Verheyen - A long time ago

Zondag, rustdag, 't is te zeggen een halve dan misschien. We sliepen in een mooie hut op de KOA-camping te west Glacier. Ontbijten deden we aan de rand van het bos.
In de voormiddag besloten we om op de camping te blijven en wat te gaan zwemmen. Gans het zwembad voor ons alleen! Wat een luxe.

Na de middag keerden we terug naar het NP voor een wandeling van 7.5km H&T naar Avalanche Lake. We hadden onze les van gisteren geleerd en ondanks het mooie weer toch maar onze regenbestendig in de rugzak gestoken. De wandeling naar het meer is licht stijgend en loopt een stuk langs de rivier. Je wandelt ook in dichtbegroeid bos. Deze kant van het NP kent immers een grotere regenval.
Bij aankomst aan het door 3 bergen omsloten meer, zag onze Yunah een zwarte beer aan de overkant van het meer. Is nu vereeuwigd in ons fotoalbum. Iets verderop zaten ook enkele reeën. Net zoals gisteren merkten we een licht- en geluidsspektakel op en werd de terugtocht begeleid door de nodige regendruppels. Voordeel van een dichtbegroeid woud is dat je dan nog relatief droog blijft, zeker als je een regenjas aan hebt ;-)
De regen stuurde het avondeten in de war, BBQ was immers niet mogelijk. Dan maar iets zoeken om te gaan eten, net zoals de vele andere honderden toeristen dachten. We zijn dan maar naar 2 dorpen verderop gereden om er pizza te eten. De omweg was de moeite waard, want we zagen onderweg nog een quintet wilde kalkoenen - die te groot zijn om in een kookpot te steken - en flink wat hertensoorten variërend van klein naar groot en licht- tot donkerbruin.

@ bompa: onze Yarvid heeft vandaag ook een Amerikaanse visarend gezien. Bij deze: opdracht volbracht.

Reacties

Kiki A long time ago

Dieter,

Goed dat je je regenfrakske draagt wanneer nodig want jouw opdracht is: kom aub OOK niet ziek terug ...:-). Woord dat ik vanaf vandaag uit de woordenboek heb geschrapt... :-)
Veel plezier verder allemaal en heel plezant te lezen je verslagen! Alsof we er zelf bij zijn.

Groetjes

Kiki
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!