From Steele to Radium

Door Familie Verheyen - A long time ago

We zijn ondertussen al een week op reis. De tijd gaat te snel vooruit. Vandaag een overgangsetappe van West Glacier naar Radium Hot Springs, goed voor bijna 350km rijplezier.

We startten onze dag met een reuzendoolhof. Je moet hierbij vier torens bereiken alvorens je mag kiezen voor de eenvoudige of moeilijke uitgang. Onze zonen daagden ons uit voor een duel. Zij stonden als eerste boven op 3 torens, de laatste toren waren de rollen echter omgedraaid. De ontknoping was sowieso spannend. Onze jongens bereikten de moeilijke uitgang na 52 minuten, de ouders na 53. Fun verzekerd.

Vervolgens reden we terug noordelijke richting de grens, alwaar we deze keer vlot konden passeren. Volgende halte werd Fort Steele Heritage Town, zeg maar een versie Bokrijk. Er staan ongeveer 70 gebouwen, waarvan ze er een handvol overlaten aan de grillen van de natuur. Deze worden namelijk niet gerestaureerd. In verschillende gebouwen worden ook demonstraties gegevens: smidse, school (6 dagen per week van 8u30 tot 16u30, grade 1-8 in dezelfde klas, in totaal 90 leerlingen). Dit was voor onze Yarvid al voldoende om luid te verkondigen dat hij niet terug naar het einde van de 19de eeuw wou verhuizen :-)

Het laatste 1,5u van de rit bleven we parallel rijden aan de Rocky Mountains. Net voor het binnenrijden van Radium Hot Springs spotten we nog een coyote - zo kan Yeltser dit ook op zijn lijstje zetten - en enkele reeën. In de stad zelf kirde de jongste van blijdschap dat hij eindelijk een bighorn sheep had gezien. Dit was namelijk één van zijn 'frustraties' bij ons bezoek aan Yellowstone in 2010.

De komende 2 nachten slapen we in een 'Condo' of appartement dat van alle gemak is voorzien. Voor onze deur lopen de bighorn sheep gezapig voorbij (kudde van 14) en zagen we ook een koppel wilde kalkoenen met jongen.

De BBQ die we gisteren niet konden doen, hebben we vanavond op een rustige en smakelijke manier ingehaald.

 

Reacties

Nina A long time ago

Beste vakantiegangers,

Hier lijkt het wel herfst. Temperaturen van 16 graden overdag met de nodige regenbuien zorgen voor een najaarsgevoel. Pieter Timmers heeft vannacht de derde Belgische medaille binnengehaald. Tot nu toe doen ze het daar nog niet zo slecht.
Woensdagavond was het bomalarm in Zaventem. Via tweet was er een verontrustend bericht dat er een bom verstopt zat in een vliegtuig vanuit Oslo en vanuit Stockholm.
Dinsdag was er alarm in Antwerpen Centraal en zo tracht men om een angstpsychose te creëeren.
Berten Baets Ivan een ladder gevallen tijdens het ramen kuizen en heeft een verplaatste polsfractuur opgelopen.
Nina vraagt of jullie al een mormeldier gezien hebben en ik hoop dat jullie een mooie foto hebben van de visarenden.

Nog vele positieve vakantieervaringen,

Kiki A long time ago

Wijl je het schrijft zie ik je het allemaal al doen : als een gek door de doolhof rennen... :-). Maar ja...jeugd is gewoon sterker, sneller , smarter ... Het enthousiasme en het "genieten van"straalt van de tekst. Super. Doe zo verder zou ik zeggen! Ik geniet er zelf ook van zo.
Ik zou tig-things KUNNEN vertellen...maar da gaan we ni doen... haha. Veel plezier nog!

Gorissen Jos A long time ago

het moet toch fijn zijn al die dieren die je kunt bewonderen en die je hier niet ziet .Hier koud weer gisteren om en bij de 15 grd hopen dat jullie beter weer hebben .Nog veel fun en tot volgende maal groetjes van ons beide
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!