Kootenay en Hot Springs

Door Familie Verheyen - A long time ago

Dag twee in Radium Hot Springs. We hebben allen geweldig goed geslapen. Yeltser voelt zich al wat beter, nadat hij gisterenavond ook geconfronteerd werd met flink gezwollen amandelen. Hij heeft geen zin om te wandelen.

Vandaag stond een bezoek aan Kootenay NP op het programma, 1 van de 4 aaneengesloten NP. De klassieke wandelingen zoals Painted Pots, Fire Trail en Marble Canyon werden aangedaan. Bij deze laatste word je pijnlijk geconfronteerd met het verhaal van 2 zusjes, 5 en 8 jaar, die in 2003 in het snel stromende water zijn verdronken. De zeer korte wandeling naar Olive Lake, waarin de gemiddelde vis niet meer weegt dan 60 gram, hebben we ook nog toegevoegd aan ons programma. Ons bezoek aan het NP werd afgerond met een zwembeurt, nou ja je kan eerder spreken van waterliggen, in het mineraalbad van Radium Hot Springs. De warmwaterbronnen waren reeds gekend door de Indianen en vanaf het begin van de 20ste eeuw worden ze commercieel uitgebaat. Je hebt het mineraalbad aan 39°C en het zwembad aan 28°C. Beiden werden uitgetest. Op de terugweg zijn we nog op een kudde thinhorn sheep gestoten; komen ook weer op het lijstje.

Na het avondeten zijn we voor de eerste keer op 'wildlife'tocht getrokken, op zoek naar elanden. Het was echter niet mogelijk om tot aan de wetlands te rijden, alleszins wij vonden geen toegangsweg. We moesten het dus stellen met een resem reeën en hindes en een koppel wilde kalkoenen. Deze dieren beschouw je na 1 week al bijna als 'normaal'. 

Woensdag rijden we via Yoho NP naar Banff NP alwaar we overnachten in Lake Louise. Hopelijk zien we deze keer wel wat groot wild.

Reacties

kirsten verheyen A long time ago

al leuke verhalen om te lezen.
Bij ons staat het wasmachien volop zijn werking te doen. Ben zonet Fleur gaan halen van haar kamp. Ondanks de minder positieve brief, heeft ze zich toch goed geamuseerd. Momenteel ligt ze op de zetel wat te rusten en TV te kijken, douchen is voor straks.
Morgen zijn al haar kleren hopelijk droog en kunnen we de volgende valies reeds maken. ze vertrekt maandag op volleybalkamp

regengroeten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!