Icefield Parkway in de blakende zon

Door Familie Verheyen - A long time ago

Vandaag maakten we de oversteek van Banff NP naar Jasper NP. Highway 93 verbindt beide parken langs- en doorheen prachtige en gevarieerde natuur. Je kan niet anders dan regelmatig te stoppen, wat de initiële reistijd meer dan verdubbeld. Enkele kilometer buiten Lake Louise kom je al meteen de eerste meren tegen, waarin bergen zich weerspiegelen. Kijk je naar boven, dan zie je (restanten) van gletsjers. Je krijgt als bestuurder zowaar nekpijn van het op en neer kijken, je blik afgewisseld op de natuur en de weg. Het is op de meeste plaatsen best wel druk; als je evenwel even uitkijkt, kan je hier en daar nog een rustige picnicplaats versieren.

We waren al een stuk voorbij de middag wanneer we het Icefield Centre bereikten. Wat is dit sterk veranderd in vergelijking met 15jr geleden. Busladingen toeristen worden naar de gletsjer vervoerd en nadien naar de Skywalk. Voor ons is het te druk en het prijskaartje is navenant 80 CAD per persoon; voor ons kwam dit al snel op 180 euro neer. We passen en rijden rustig verder. Langs de kant van de weg spotten we plots een vijftal Mountain sheep. Onze jongens zijn ondertussen bezig met het indelen van de dieren in categorieën: van 4de categorie (Bv chipmunks) tot buiten categorie (grizzly, poema). Des te lager de categorie, des te gemakkelijker zijn ze te vinden. Op ons to-find-lijstje staan nog: eland, wolf en poema. Beren zijn ook nog steeds welkom en het blijkt dat we nog vergeten zijn een wapiti op de gevoelige plaat vast te leggen.

Vanavond en morgen slapen we en Jasper. Zonet is de elektriciteit uitgevallen in de badkamer; zullen we morgen wel naar de receptie stappen. Het wordt overigens een ganse nacht met airco, want om 22u was het nog steeds meer dan 20°C.

Reacties

Lutgart A long time ago

Hoi Vicky kan je Heidi nog toevoegen ze zou graag willen meelezen !
heidivochten@hotmail.com

groetjes aan iedereen Lutgart
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!