Dag 4 van Lake Havasu naar Grand Canyon

Door C. Strampel - A couple of years ago

Na een prima ontbijt in het hotel opnieuw een lange rit gemaakt. De wegen in Amerika zijn zeer slecht, daar zijn de wegen in Belgie niks bij! In Los Angeles smoort het van de ferrari's, bentley's, mercedessen en andere dure auto's, onderweg zie je vooral veel enorme trucks met zo'n grote 'snuit'. Ook rijden er veel hele grote campers met een auto aan de trekhaak en pick up trucks met een trailer erachter. Gewone caravans zie je hier nauwelijks. Het eerste stuk ging weer door de woestijn, maar op een gegeven moment werd het weer wat groener. Om ongeveer 14.15 arriveerden we in Tusayan; een straat met hotels en restaurants. Het hotel is prima: grote kamers en ( niet onbelangrijk) goede WiFi!

Omdat we vroeg waren zijn we nog even naar het National Park gereden. Het eerste gedeelte is net de Veluwe of de Holterberg, maar bij het uitzichtpunt weet je niet wat je ziet. Het is eigenlijk niet op foto's te vatten. Enorme kloven, rotsen en rode plateaus. Er lopen veel eekhoorntjes rond die totaal niet schuw zijn en voedsel uit de handen van mensen pakken. Dit ondanks waarschuwingsborden ze niet te voeren omdat ze bijten en ziektes overbrengen.

Vanavond na het eten zagen we een aantal grote herten uit het bos tegenover het hotel komen. Totaal niet schuw en waarschijnlijk wel aan al die mensen gewend.

In Lake Havasu was het alweer enorm warm vanmorgen, in Tusayan is het een graad of 30. Op internet zagen we dat het vannacht af gaat koelen tot 7 graden!

Reacties

Wigarda A couple of years ago

Dat is in ieder geval lekker slapen met 7 graden! Als we voor jullie busreiziger nog kunnen Skypen zou dat leuk zijn en anders wordt het de dag erop! Veel plezier!

Wigarda A couple of years ago

Busreis dus....

Peter en Bea A couple of years ago

De reis naar de overweldigende natuur van de Grand Canyon is dus begonnen. De eerste foto die je geplaatst hebt van de Grand Canyon roept bij ons weer de nodige herinneringen op aan 4 jaar geleden. Het is inderdaad bijna niet te beschrijven hoe mooi het daar is. Wanneer je straks afdaalt in de kloven is het nog indrukwekkender. Succes met de pittige wandelingen.
We kijken uit naar het verslag over de Grand Canyon.

Sandra A couple of years ago

De foto's zijn al zo mooi, dan moet het in het echt wel heel indrukwekkend zijn!!

Vroulien A couple of years ago

Ik zie het al dit wordt een reis om nooit te vergeten 😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!