Dag 7 van Monument Valley naar Page

Door C. Strampel - 16-07-2016 06:22

Vandaag zijn we in Page aangekomen. Na een eenvoudig maar goed ontbijt in het hotel zijn we om 10 uur vertrokken. Om ca. 12 uur waren we in Page, maar omdat we in Monument Valley de klok een uur vooruit hebben moeten zetten en het in Page weer een uur eerder is, was het in Page dus 11 uur. Te vroeg om in te checken bij het hotel. We gaan dus eerst maar in de omgeving rondkijken. En dit valt nog niet mee, want het is in Page bloedheet! Page ligt vlakbij Lake Powell, een onwaarscihijnlijk blauw stuwmeer. We bekijken de dam die van de Colorado rivier het meer maakt, schieten een paar foto's en gaan dan gauw weer terug de auto met airco in. Hierna besluiten we maar wat winkels in te gaan, daar is het aangenaam koel. We maken kennis met de bekende Walmart en scoren ergens anders een paar echte All Stars voor 20 euro. Vervolgens willen we naar Horseshoe Bend, maar door een geschaarde vrachtwagen staat er een file en keren we maar weer om. Het is inmiddels 14.00 uur en we wagen opnieuw een poging in te checken in het hotel. Dit keer lukt het wel en krijgen we twee prachtige kamers toegewezen met uitzicht op de dam en Lake Powell. We relaxen even op de kamers en gaan tegen 16.30 uur opnieuw op weg naar Horseshoe Bend. Dit keer lukt het wel. Het ligt vlak buiten Page en is een uitzichtpunt waar de Colorado rivier als een hoefijzer om een rots heen buigt. We parkeren de auto en moeten nog 1,2 km lopen. Op de parkeerplaats staat een waarschuwingsbord dat het extreem heet is en dat je vooral water mee moet nemen. We ploegen in het mulle zand een heuvel op en zien dan dat we nog een heel stuk moeten lopen en dat met 39 graden! Het is de moeite echter meer dan waard!! De terugweg is nog veel zwaarder, heuvel op in mul zand, in de hitte en een warme wind. Onze flesjes water, die we koud uit het hotel hebben meegenomen zijn inmiddels warm geworden.

Vanavond hebben we kennis gemaakt met de Amerikaanse manier van eten. We hebben bij een Italiaan gegeten en kregen de porties niet op. Ook de bekers drinken zijn enorm (1/2 l) en na een poosje wordt ongevraagd een 'refill' gebracht, nog een beker vol! We zagen allemaal mensen met doggybags vertrekken, dus voor het eerst hebben wij ook een doggybag meegenomen.

Zoals gezegd vandaag bloedheet, 39 graden. Vannacht koelt het af naar 26 graden.

 

 

 

Reacties

Wigarda 16-07-2016 11:59 {{button-40287}}

Trekt papa de hitte nog een beetje?

Peter 16-07-2016 16:38 {{button-40295}}

Mooi, uitgebreid verslag van dag 7. Wel even wennen denk ik die hoge temperaturen. Troost je, straks in Las Vegas is het wellicht boven de 40 graden. In Page hebben wij de airco van de camper nog laten repareren. Was toen wel nodig met die warmte. We zien jullie al lopen op straat met die doggybags 😃

Henk en Miny 16-07-2016 23:29 {{button-40314}}

Jullie maken een mooie reis. Kan Geert ook alle tochtjes meedoen, zoals in de hitte door het rulle zand? Jullie zien wel spectaculaire landschappen. Groetjes en nog veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan