Dag 11 van Bryce Canyon naar Zion National Park

Door C. Strampel - A couple of years ago

Ja hoor, zowaar de WiFi doet het als we wakker worden. We hebben er alleen niet veel meer aan want we vertrekken naar Zion. Onderweg komen we door allerlei gehuchten, het een nog treuriger dan het andere. Vervallen huizen, sjofele trailers en overal troep: oude auto's, ingestorte schuurtjes en nog veel meer zooi. Ook komen we langs een winkel, waar we alvast wat boodschappen doen, wijs geworden door onze ervaringen in Bryce. Na een kleine twee uur arriveren we bij Zion National Park, waar we al een stukje doorheen moeten om bij ons hotel in Springdale te komen. We hebben geen hoge verwachtingen, want we hebben immers Bryce Canyon en Grand Canyon al gezien. Toch zijn we opnieuw met stomheid geslagen. We zien weer een heel ander landschap; overal hoge rotsen die opgebouwd lijken uit  allemaal rotsplaten, van kleur veranderend van roestbruin (letterlijk door ijzer) naar een witte top. Sommige rotsen zijn groen begroeid. Wanneer we in het hotel in Springdale arriveren, worden we geholpen door een vriendelijke jongeman die op eigen initiatief onze kamers omboekt naar kamers met Canyonview. We kunnen alleen de sleutels nog niet krijgen, want de kamers zijn nog niet schoon. We besluiten ergens een plekje te zoeken waar we een broodje kunnen eten. Een eindje verderop al vinden we een grasveldje met een picknicktafel onder een boom. Het wemelt er van de squirrels. Na de lunch parkeren we de auto bij het hotel en nemen de shuttlebus naar het National Park. We blijven zitten tot het eindpunt en gaan op de terugweg bij verschillende haltes eruit om rond te kijken en natuurlijk foto's te maken. Terug in het dorp, een levendig vriendelijk plaatsje, halen we de sleutels van onze kamers en inderdaad...vanaf het bed kunnen we de Canyon zien! We eten heerlijk bij een Mexicaan en gaan dan naar onze kamers om de foto's te bekijken en wat te lezen.

Het is in Springdale een stuk warmer dan in Bryce: zo'n 37 graden.

Reacties

Peter A couple of years ago

Zo zie je onderweg ook de andere kant van Amerika, het is niet overal glitter en glamour. Wij hebben ons ook zeer verbaasd over de troep onderweg. Makkelijk hè die shuttle bussen in die parken, dat hebben die Amerikanen goed voor elkaar.
Hier in Steenwijk ook lekkere temperaturen van zo'n 33 graden vandaag. Goed geregeld zo'n kamer met uitzicht, hoef je het hotel ook niet uit met die warmte😜

Sandra en Chiel Jan en Ina A couple of years ago

Wat een mooie rondreis maken jullie. Wij genieten op deze manier ook mee van de prachtige foto's.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!