Dag 15 van Mammoth Lakes naar Yosemite National Park

Door C. Strampel - A couple of years ago Het is me een dag wel! Eerst rijden we schade in de parkeergarage van het hotel in Mammoth Lakes. Er blijkt een paal achter een paal te staan die we over het hoofd zien. Het levert een deuk en lakschade op. We sturen het verhuurbedrijf direct maar een mail over de schade, maar dit houdt natuurlijk wel op. Later dan gepland rijden we naar de Tioga pas. De Dodge doet het aanmerkelijk beter dan gisteren, nu de economy stand is uitgezet. Opeens komen we in een file terecht, naar later blijkt voor de ingang van Yosemite National Park. Wanneer we bijna bij het loket zijn mogen we op de linkerbaan verder rijden omdat we al een parkpas hebben. We rijden het park in en zien overal weer waarschuwingsborden voor (overstekende) beren. Toch zien we er helaas geen een.... Wel zien we veel auto's en mensen, het is enorm druk! Mogelijk omdat het zaterdag is. We lunchen op een picknickplaats en wandelen naar een belendend meer. Het is prachtig blauw, met bergen aan weerskanten. Na een poos rijden komen we opnieuw in een file terecht. We staan 3 kwartier stil omdat er een auto 'off the road' geraakt is. We staan gelukkig met de auto in de schaduw en maken hier en daar een praatje. Wanneer de gecrashte auto afgevoerd is kunnen we weer verder. We zien nog veel meer mooie natuur: bergen, beekjes en uitzichten. Het is qua kilometers niet ver meer naar het hotel maar door de kronkelige weg doen we er lang over. Pas aan het eind van de middag arriveren we in het hotel. We checken in en gaan dan op zoek naar een restaurant. We eten lekker in een 'van alles wat' restaurant en worden geholpen door een jongeman die zo overdreven vriendelijk is dat het gewoon afstotelijk is. Na het eten doen we nog een paar boodschapjes en gaan dan terug naar het hotel om een wasje te draaien. In Yosemite National Park is het heerlijk, tussen de 25 en 30 graden met een koele bries. In Oakhurst, waar het hotel staat is het 35 graden.

Reacties

Sandra A couple of years ago

Ik ben benieuwd of Notter papa straks nog kan bekoren 😜

Peter A couple of years ago

Had beter niet kunnen zeggen dat jullie reis tot nu toe voorspoedig is verlopen. Nou ja, gelukkig alleen wat blikschade.

Heidi A couple of years ago

Het is bepaald geen 'easy going' trip! Gelukkig maar dat jullie inspanning elke keer wordt beloond met al het moois dat ik op de foto' s voorbij zie komen. Nog een mooie tweede helft gewenst. 🙋🏻
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!