Een flinke dag toeren!

Door T. Putter - A long time ago

Het is vandaag 31 juli en terwijl we dít schrijven hebben we er een lange dag op zitten in de camper. Ruim 500 km op de teller en ruim 6,5 uur rijden. Daarin hebben we ons een beetje verkeken. Op een of andere manier konden we thuis geen campings in Whistler reserveren, dus waren we een plaats verder gaan kijken, Squamish. Maar dat was dus wel een stuk verder en het was vanuit Clearwater al een eind.

Gister hebben we het rustig aangedaan. Hoewel er watervallen en meertjes genoeg waren in de buurt, gaven we de voorkeur aan de mini golf en het zwembad op de camping. Je kan zeggen zonde dat je dat gemist hebt maar even een dagje niks is prima, zeker als het mooi weer is. Ook hebben we boodschappen gedaan en getankt en het gas bijgevuld. Er bleken flink wat Nederlandse gasten op de camping te zijn aangekomen, met kinderen in de leeftijd van Nynke en Geert. Zij bleven allemaal tot laat in het zwembad. 's Avonds gingen ze samen weer naar de mini golf en marsmellows in het vuur! 

Vandaag op tijd op pad, om half negen reden we van de camping. Een prachtige route, via de 5 naar het zuiden, de 24 naar het westen, en toen de 97 en 99 richting Whistler en Squamish. Vandaag hebben we gemerkt waarom er aparte berg versnellingen op de auto zitten, het ging soms met 15 % procent naar beneden. Dat kun je niet beremmen dus in de versnelling zetten. Onderweg nog een wolf gezien, dachten we. Maar omdat wolven nooit alleen optrekken zal,het eerder een coyote zijn geweest. Ook goed. Dat viel eGeert heeft geholpen met het kampvuurchter in het niets bij de zwarte beer die op de camping verscheen toen we goed en wel geïnstalleerd waren. Het bleek dat deze forse meneer al eerder wat koelboxen van mensen had geplunderd. Ze hadden hem dan ook buiten laten staan, terwijl je hier op iedere boom ziet staan dat je geen eten of afval buiten mag laten. Deze beer zat op de helling tegenover onze camper en liet zich niet wegjagen. Uiteindelijk verdween hij weer, maar de campingbazen blijven oplettend... En wij ook.

we hebben een prachtig plekje, aan een beekje, met een fire pit, die we gebruikt hebben. De camping, wonderland valley in Squamish, is stampvol. 1 augustus is hier in British Columbia een feestdag dus de mensen hier hebben een lang weekend vrij. Wij willen morgen naar Whistler, waar de sneeuwsporten waren tijdens de Spelen van Vancouver, om de befaamde peak to peak lift te nemen. Nu zitten we nog lekker buiten, 21.30 uur lokale tijd, bij onze vuurpit. Nynke en Geert slapen na het gebruikelijke voorlezen uit de oer Hollandse Kameleon!

Reacties

Rob en Mijke A long time ago

Klinkt weer als een topvakantine! Wat zal dat eng maar ook gaaf geweest zijn om die zwarte beer zo te zien zitten. Veel plezier nog en ik kijk al uit naar de volgende blog😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!