25 juli 2016: Montrose - Mesa Verde NP

Door Fam. Houtman - 27-07-2016 01:22

Vanuit Montrose (levendige plaats trouwens) rijden we naar het zuiden. Na eerst een tijd over een vrij vlakke weg te hebben gereden worden de bergen om ons heen hoger. In Ouray stoppen we om even rond te kijken en hoeden te kopen. Ouray is weer zo'n typisch mijnstadje dat er nu gewoon uitziet als een toeristisch wildwest dorp. Die zullen we nodig hebben in de hitte en zonnenschijn die ons de komende weken te wachten staat. Vanuit Ouray gaat de weg meteen behoorlijk omhoog en rijden we over de Red Mountain Pass. Deze bergpas is genoemd naar de opvallend rode bergtop die opvallend boven de pas uittorent. Het hoogste punt van de pas is 11.028 voet, wat een kleine 3.300 m boven de zeespiegel is. In Silverton gaan we richting Durango en daar vandaan naar Mesa Verde NP. Im het visitor centre kopen we tickets voor één van de guided tours morgen, die naar Cliff House. Vervolgens rijden we door het park naar de Far View Lodge, waar we een lodge hebben geboekt. 's Avonds eten we in het park. Aan de prijzen te zien wordt er hier duidelijk gebruik/misbruik gemaak van het feit dat de gasten voor hun diner geen zin hebben om in het donker door het park te rijden.  

In de afgelopen drie dagen zijn ons wel wat dingen opgevallen aan Amerikanen. De mensen zijn enorm vriendelijk en behulpzaam en hebben maar de geringste aanleiding nodig om een praatje met je te beginnen. En zeker in de minder toeristische plaatsen ben je als Nederlander behoorlijk bijzonder. Ook zijn de mensen heel erg gericht op service. Behalve Ed, van Alamo.

We hebben sinds de tweede dag een "heck engine" lampje in het dashboard branden. Alamo gebeld en die zeiden dat we een andere huurauto kunnen ophalen op Montrose Airport (lag toevallig naast het hotel). Ed weigerde dit echter, met de smoes dat hij "completely sold-out" was. Volgens Ed is het lampje aangegaan doordat we van Denver (1.600 m) door de bergen gereden zijn. Door de hoogteverschillen zou de motormanagementcomputer denken dat er een storing is. Het advies van Ed: de motor laten draaien en dan de benzinedop 10 seconden open houden. Het lampje zou dan uit moeten gaan. En als dat niet gebeurt is het ook niet erg, dekte Ed zich nog even fijntjes in... Het lampje ging niet uit en we rijden dus maar door. Maar in Las Vegas gaan we toch Alamo maar weer bellen want we vertrouwen het toch niet helemaal.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan