27 juli 2016: Mesa Verde NP - Page

Door Fam. Houtman - 30-07-2016 03:18

 

Vandaag verlaten we Colorado om richting de woestijn van Arizona te rijden. Eerst rijden we naar Cortez, waar we boodschappen doen en tanken. Naast de parkeerplaats bij de supermarkt zien we de eerste prairie dogs. Terwijl Bart en Petra naar de pairie dogs staan te kijken springt er ineens een hert op de parkeerplaats.

Nadat we Cortez achter ons hebben gelaten wordt het landschap snel dor en droog. Ook worden de rotsformaties fraaie en kleuriger. In Bluff stoppen we om een oud benzinestation te fotograferen. Als we doorrijden zien we ineens een prachtige rotsformatie, de Navajo Twin Rocks. We besluiten meteen maar te gaan lunchen in het restaurant dat erbij ligt. Hier eten we de lokale specialiteit, de navajo taco.

We rijden door richting Monument Valley. Dit is een Navajo natuurpark waar apart entree voor moet worden betaald. Je kunt dan een 17 mijl lange route rond en langs de wereldberoemde butte's (dat zijn (de opvallende rotsformaties in Monument Valley) rijden. Deze weg is onverhard en veel harder dan 15 mijl/uur kun je niet rijden. Tijdens de rit van ruim een uur vallen we van de ene verbazing in de andere. Het is net alsof we door een westerndecor rijden, alleen is ons paard een Chevrolet Impala v6.

We rijden verder via een prachtige route en zijn ruim twee uur later in Page, Arizona. In/bij dit stadje is veel te doen. Veel Amerikanen zijn (oppervlakkig) in anderen geïnteresseerd. Steeds als iemand vroeg waar we heen gingen en wij antwoordden &Page&, was het antwoord: &Oh, Lake Powell&. Niet dus, maar daarover morgen meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan