28 juli 2016: Page

Door Fam. Houtman - 30-07-2016 07:19

Als we na het ontbijt even naar buiten lopen is het al behoorlijk warm. We kunnen rustigaan doen want we hebben om half tien geboekt bij Slot Canyon Hummer Adventures, maar een paar minuten bij ons hotel vandaan. We gaan met een open Hummer eerst een stuk over de weg, dan zes mijl off-road en dan wandelen door de Secret Canyon. Het off-road gedeelte is harstikke leuk. Lekker door het losse zand, over rotsen en steile hellingen hotsen en schudden. James, onze chauffeur, gids en fotograaf parkeert de Hummer en we lopen een paar honderd meter naar de ingang van Secret Canyon. Ondertussen vertelt James hoe de Navajo planen gebruiken om te leven in de woestijn.

Secret Canyon is een zgn. slot canyon. Dit zijn relatief smalle en ondiepe canyons die door snelstromend zijn gevormd. De bekendste is Antelope Canyon, ook in Page. Het verschil met Secret Canyon is dat wij met z'n tienen zijn terwijl de groepen bij Antelope Canyon uit 30 personen bestaan. Als we in de canyon lopen vertelt James over het ontstaan van de slot canyons en de dieren die er leven. Daar zien we er trouwens nef veel van, alleen wat groepen spinnen en een tarantula hawk. Dat is een soort sluipwesp die haar eieren legt in verdoofde tarantula's. Dit insect ziet eruit als een grote wesp (circa 5 cm) en is zwart met oranje vleugels. De angel kan 7 mm lang worden. Volgens James is de steek van dit insect de op-een-na-pijnlijkste van alle insectenbeten in de USA. Hoe dan ook, het is een indrukwekkend insect.

Kenmerk van slot canyons is dat de wanden glad afgesleten zijn door he water dat er doorheen is gestroomd. Door de smalle opening aan de bovenkant van de canon wordt het zonlicht gefilterd waardoor de rotsen prachtige kleuren krijgen. Secret Canyon is adembenemend mooi. Tijdens de wandeling maakt James diverse keren groepsfoto's van ons en blijft hij vertellen over de canyon. We hebben alle tijd om te genieten en foto's te maken.

Om 12 uur zijn we weer terug in Page. De temperatuur is inmiddels behoorlijk gestegen en het is nu ruim 41 graden. Petra heeft behoorlijk last van de warmte en blijft 's middags op de hotelkamer. De jongens gaan zwemmen in het zwembad bij het hotel en Ronald gaat een klein rondje rijden richting Lake Powell. Ook gaat Ronald een stuk wandelen naar de Hanging Gardens. Dit blijkt een rots te zijn waar, door een microklimaat, net even meer planten groeien dan in de woestijn rond Page. 

Reacties

Sjaak 30-07-2016 09:52 {{button-41061}}

So far so good lees ik al. Ziet er mooi uit allemaal zeg en een echt zomers gevoel met 41 graden. Dat is het hier nu ook! Als je 2 dagen bij elkaar optelt. Hoe gaat het met de engine heck en zijn de hotels een beetje te doen?

mam en Elly 30-07-2016 11:22 {{button-41069}}

zo dat zijn nog eens temperaturen!! we hopen dat de airco in de hotels ook goed werken,zodat jullie fris en fruitig weer de volgende dag kunnen beleven,wat een reis,lekker genieten,groeten van ons.

G.Houtman 30-07-2016 13:01 {{button-41075}}

Zo te lezen en aan de foto‘s te zien is het allemaal zeer indrukwekkend, en genieten jullie volop. Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan