30 juli 2016: Tusayan - Las Vegas

Door Fam. Houtman - 01-08-2016 06:11

Omdat ons hotel geen ontbijt  serveert kunnen we met korting bij het naastgelegen Mexicaans restaurant ontbijten. Mark gaat dus voor de breakfast burrito.

De route gaat vandaag over de legendarische Route 66. Nadat we Williams zijn gepasseerd, de laaste plaats aan Route 66 die door de nieuwe Interstate 40 werd ontsloten, rijden we bij Seligman de oude Route 66 op. En meteen wordt de sfeer van deze weg duidelijk. Oude, soms vervallen huizen en leuke nostalgische soevenierwinkeltjes. Na Seligman verandert het landschap en rijden we over een kaarsrechte weg door een kaal prairielandschap. Bij Kingman gaan we de highway weer op richting Las Vegas. Mark wil graag naar het plaatsje Chloride. Hier was vroeger een zilvermijn en als student chemie wil hij gewoon graag in deze plaats zijn geweest. Het ligt maar enkele mijlen van de highway en we moeten toch even wat eten, dusrijden we naar Chloride.

Wat een verassing! Chloride blijkt een heel Amerikaans dorpje waarvan de bewoners gevlucht lijken voor het snelle en moderne Amerikaanse leven. De buurtsuper wordt gerund door een vriendelijke oude man met een teckel. De man ziet er wat sjofeltjes uit en is bijzonder vriendelijk. Hij vraagt of we ists in zijn gastenboek (jawel, in een winkeltje) willen schrijven. We eten een broodje in Chloride en lopen nog wat rond in dit typische dorpje. Er is niets en toch hangt er een geweldige sfeer!

De volgende stop vandaag is de Hoover Dam. Deze dam werd begin jaren '30 van de vorige eeuw gebouwd om het snel groeiende Las Vegas van stroom te voorzien. De dam ligt aan het wesgelijke einde van de Grand Canyon en de omgeving dor en rotsachtig. Dat maakt dan de temperatuur naar recordhoogtekan stijgen: 110 graden Fahrenheit, 43,3 graden Celsius. Ondanks de hitte lopen we over de dam en zien hoe indrukwekkend deze is.

Ruim een half uur rijden van de Hoover Dam zijn we in Las Vegas. Voor het eerst sinds een week is er weer verkeersdrukte. Ons hotel, Excalibur, ligt aan de Las Vegas Boulevard, beter bekend als The Strip. Het is een enorm hotel en nadat we onze spullen op de kamer hebben gezet gaan we The Strip verkennen. We lopen langs en door verschillende beroemde hotels, zoals  New York, New York, Belliagio, Caesars en Paris Las Vegas. Ondertussen eten we wat en wagen hier en daat een gokje. Zonder succes overigens.  

Na een week in kleinere plaatsen en Nationale Parken is Las Vegas overdonderend, druk, lawaaiig en kleurrijk. Maar zeker de moeite waard om deze gekke stad meegemaakt te hebben. 

Reacties

Marijke van der Werf 01-08-2016 10:59 {{button-41199}}

Super leuk. Nooit geweest maar krijg zin in dorpje Chloride. ;)

Sjaak 01-08-2016 19:04 {{button-41233}}

Tjonge jonge het komt gelijk weer boven als of er in die 22 jaar niets is veranderd. Ook wij kwamen in een dorpje van niks uit, alleen even stoppen om te eten, maar toen we even gingen kijken was dat hele dorpje in de jaren 50 blijven hangen. Incl de inventaris van de winkels. We schreven toen niks op dus geen idee hoe dat heette i.i.g. geen Chloride. En dan die hitte op de dam. We zijn even uitgestapt om da te ervaren, je moet zoiets een keer meegemaakt hebben. Erg leuk om te lezen.

Fam. Houtman 02-08-2016 01:44 {{button-41250}}

Sjaak, de check engine is uit geweest maar nu weer aan. Auto loopt prima dus we laten het maar zo. Wat een land!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan