31 juli 2016: Las Vegas - Zion NP

Door Fam. Houtman - 02-08-2016 05:33

Om negen uur op zondagochend is het op The Strip een stuk rustiger. We rijden de gehele Las Vegas Bulevard uit totdat we weer bij de Interstate 15 komen. Het is typisch om te zien dat de luxe afneemt narmate we verder van het centrum van Las Vegas rijden, en de armoede (zwervers) evenredig toeneemt. Toch zijn er ook ver buiten het cenrtum nog casino's en hotels/motels. Al weten we niet zeker of we daar zouden willen overnachten.

Het hotel bood geen ontbijt aan en we ontbijten in Moapa, een dorpje aan de I15. Het valt ons op dat veel restaurants er aan de buitenkant niet aantrekkelijk uitzien terwijl ze dat binnen wel zijn. Ook hier weer vriendelijke bediening en een goed ontbijt.

Vervolgens rijden we door naar Zion NP. We weten niet goed wat te verwachten van dit Nationale Park. Het park is niet met eigen (huur)auto te bezoeken. Er rijden, net zoals bij de Grand Canyon, continue gratis pendelbussen. Het is er erg druk en we beginnen bij het visitors centre. Bij de verschillende stopplaatsen maken we korte wandelingen. De kern van Zion NP is een smalle kloof, gevormd door de Virgin River, die naar het noorden toe steeds nauwer wordt, uiteindelijk maar enkele meters breed. Daar kunnen we trouwens niet heen vanwege het risico op hoog water. Maar het spectaculairst van Zion NP zijn de vrijwel loodrechte wanden van bruinrode en lichtgrijze rotsen. Ook wandelen we naar de zgn. hanging gardens. Net als in Mesa Verde NP is de bovenste steenlaag op sommige plaatsen poreus waardoor het water er doorheen sijpelt. Waar het water op een ondoordringbare laag stuit komt het uit de bergwand naar buiten. Op deze plaatsen onstaan holtes (door erosie) in de rotswand en groeien veel meer planten, waardoor het er groener is.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan