2 augustus 2016: Bryce Canyon NP - Moab

Door Fam. Houtman - 03-08-2016 05:11

We hebben de wekker vroeg gezet en rijden om kwart over zeven Bryce Canyon NP in. De laatste stops, die we gisteren hebben moeten laten schieten, blijken de mooiste. De oranje rotsen en hoodoos zien er schitterend uit in de ochtendzon. Bijkomend voordeel is dat het nog niet druk is en dat er ook veel meer dieren te zien zijn. We zien veel herten, grondeekhoorns en kolibries. En weer hebben we, net als gisteren het gevoel dat Bryce Canyon uniek is en met niets te vergelijken.

We hebben vandaag best een lange rit voor de boeg. Het eerste deel gaar over de scenic byway 12. Dit is een toeristische route door een variatie aan landschappen. De ene keer rijden we door bossen van pijnbomen en aspen, dan weer door canyons met roodbruine bergen en later door een kaal landschap dat alleen maar bestaa uit zandkleurige, grijze, en roze-achtige heuvels en bergen. Soms wisselen de verschillende landschappen elkaar snel af. In Torrey lunchen we en daarna gaa de roue een stuk door Canyonlands National Park. Ook hier weer spectaculaire wegen met kloven en donker bruinrodd bergen.

Aan het end van de middag komen we aan in Moab, waarvandaan zowel Arches National Park als Canyonlands NP te bereiken zijn. Voorlopig kiezen wij voor Arches. We gaan nu naar het visitor center om ons voor te bereiden op het bezoek morgen. Het is nu met zo'n 38 graden te heet om te wandelen. Morgen willen we weer vroeg op pad zodat we voor de grootste hitte al een deel van het park hebben gezien.

Reacties

mam en Elly 03-08-2016 07:26 {{button-41346}}

zo wat hadden jullie een geluk dat jullie nog de bryce canyon konden bekijken,en vooral als dat het mooiste stuk was,anders had je toch nog veel gemist..hopen dat het straks aangenaam weer is om dan de volgende route te gaan bewandelen,volgens het weer wordt het vanmiddag 35 graden dus leven de lol.veel loop plezier,groeten van ons.

Michel en Elly 03-08-2016 12:54 {{button-41378}}

Leuk hoor om jullie verhalen te lezen. We zijn best wel een beetje jaloers!
En dan die foto's; gaaf hoor. Ik denk dat we wel wat dubbele hebben.
Geniet ervan!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan