3 augustus 2016: Arches NP

Door Fam. Houtman - 04-08-2016 06:14

Omdat het ook vandaag weer erg warm zal worden willen we vroeg in Arches NP zijn. Het is maar een kwartiertje rijden vanaf het hotel en we zijn dus om acht uur in Arches. Het Engelse/Amerikaanse woord arch betekent &boog&. Dit is dus de attractie van dit Nationale Park: de vele bogen en aparte rotsformaties. En dat alles weer in diep bruinrode rotsen.

Zoals we ook bij eerdere bezoeken aan andere Nationale Parken hebben gedaan rijden we eerst naar het verste punt en rijden dan via tussenstops weer richting de ingang. Bij het verste punt, Devils Garden, maken we een wandeling naar Landscape Arch. Dit is de langste boog in het park en ook één van de langste ter wereld. Onderweg zien we ook Pine Tree Arch en Tunnel Arch.

Na deze wandeling rijden we via Fiery Furnace (een gebied met smalle pilaren) richting Delicate Arch Viewpoint. Delicate Arch is de boog die ook het symbool van de staat Utah is. De wandeling naar de boog zelf is pittig, temeer omdat er geen schaduw is en de temperatuur alweer richting 35 graden gaat. Daarom beperken we ons tot het Lower- en Upper Viewpoint. Dat is al inspannend genoeg en de fraaie boog is daar vandaan ook goed te zien.

Hierna gaan we naar de North Window en South Window en de daarbij in de burtgelegen Double Arch. De beide Windows zijn eigenlijk meer gaten in de rotsen en niet heel erg spectaculair. De Double Arch daarentegen is juist enorm spectaculair. Het zijn twee hoge bogen die onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar liggen en op één punt bij elkaar komen.

Het is inmiddels over enen en we besluiten terug te gaan naar het hotel om te lunchen. 's Middags luieren we wat en aan het eind van de middag wordt er nog een bezoekje aan Arches gebracht. Dan worden Balanced Rock, Garden of Eden, Petrified Dunes en Park Avenue bekeken. Dit zijn allemaal geen bogen maar opvallend gevormde rotsformaties. Het weer is dan omgeslagen en het wordt bewolkt met in de verte onwersbuien. De temperatuur daalt echter nauwelijks. Natuurlijk wel mooi voor de foto's.

's Avonds trekt er een fikse onweersbui over Moab. Vanuit het restaurant waar we eten (The Spoke on Center; prima eten!) zien we hoe de straat blank staat en de bliksem nog geen 100 meter verderop in een lantaarnpaal slaat. Het frist wel lekker op na zo'n bui.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan