4 augustus 2016: Moab - Rock Springs

Door Fam. Houtman - 05-08-2016 05:42

Vandaag hebben we en lange rit voor de boeg. We willen in twee dagen van Moab naar Yelowstone NP rijden, dat is ruim 700 mijl (meer dan 1.100 km). Vandaag dus het eerste stuk, tot Rock Springs, Wyoming. Het eerste stuk schiet lekker op maar is wel saai. Pas in de buurt van Dinosaur wordt het mmoeir. We gaan dan de Douglas Pass (2.520 m) over. Dat is niet spectaculair hoog, maar de weg stijgt snel en het uizicht is prachtig.

Eenmaal in Dinosaur willen we naar het exhibition centre. Dat is in het National Monument. Met een pendelbusje ga je naar dit centrum. Dit bestaat uit een grote rotswand waar een museum/tentoonstelling omheen is gebouwd. De rotswand bevat honderden fossiele botten van dinosauriërs, van dieren van enkele meters lang tot enorme plantenetende dinosaurussen zoals de diplodocus. De park ranger in het gebouw geeft een hele goede uitleg hierover envertelt enthousiast over de opgravingen, die ruim een eeuw geleden begonnen toen Earl Douglas het eerste skelet vond.

Vanaf Dinosaur National Monument rijden we door. Na Vernal wordt de omgeving bergachtiger en bosrijker, tot we bij Flaming Gorge en de gelijknamige dam zijn. Daarna is het laatste stuk een hooggelegen weg met aan een kant een ver uitzicht over de Flaming Gorge en aan de andere kant een saai uitgestrekt grasland.

's Avonds eten we bij de Bitter Creek Brewing Company. Veel lokale bierbrouwerijen in Amerika hebben een restaurant waar je over het algemeen goed kunt eten. Na Horsefly Brewing in Montrose en Moab Brewery in Moab eten we ook hier in Rock Springs goed. En het lokale biertje smaakt natuurlijk ook prima.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan