7 augustus 2016: West Yellowstone - Cody

Door Fam. Houtman - 09-08-2016 06:37

Voor het eerst deze vakantie begint de dag zwaar bewolkt. Vandaag doen we de noordelijke route. Na wat korte foto-stops gaan we wandelen bij Artists Paintpots. Op de parkeerplaats zien we en coyote. Als we naar het geothermische gebied wandelen zien we dat de coyote een konijn heeft gevangen. Van korte afstand zien we hoe de coyote het konijn doodt en opeet. De Artists Paintpots zijn een groep kleinere geisers, mud-pots en springs. De zon komt net door en dat geeft een prachtig schouwspel. Temeer omdat het slechts een graad of 16 is en daardoor meer stoomwolken worden geproduceerd.

Als we doorrijden naar Mammoth Hot Springs begint de lucht weer te betrekken. Dit zijn terrasvormigesprings die over vele meters tegen een heuvel liggen. We zijn nog maar net bij de eerste springs als er een enorme onweersbui losbarst. Snel terugrennen naar de auto en schuilen. Als debui na een goed kwartier voorbij is proberen we het weer. Ook nu geen succes, we worden wederom overvallen door en pittige onweersbui. We geven deze stop dus maar op en gaan eerst een broodje eten. Vervolgens rijden we naar de Petrified Tree (versteende boom), Calcite Spring en Towe Fall. In de gift shop bij Tower Fall raadt de kassier ons aan niet via de oostijgang het park te verlaten, maar in plaats daarvan door Lamar Valley naar de noordoostingang te rijden. Qua afstand naar Cody maakt dat niet veel verschil en hij belooft dat we een veel mooiere rit zullen hebben.

Nou, hij heeft helemaal gelijk gekregen. In Lamar Valley zien we honderden bisons. Soms heel dichtbij en we staan zelfs een minuut of tien stil omdat er een bison op de weg staat. De bisons hebben jongen en kunnen snel geagiteerd raken. Er wordt dus volop gewaarschuwd om niet de seinen met groot licht of te claxoneren. Het laatste wat je wilt is dat er 1000 kilo spieren met 60 km/uur op je auto komt afstormen...

Na de schitterende rit door Lamar Valley rijden we Yellowstone NP uit. Dit zeer afwiselende park heeft de reputatie helemaal waargemaakt. Geweldig!

De verdere rit naar Cody mag er trouwens ook zijn. We rijden over de Chief Joseph Scenic Byway (296). Een route vol fraaie uitzichten die ook historische betekenis heeft. Het is namelijk de route die de Nez Perce (indianen) onder leiding van hun leider, Chief Joseph, volgden toen ze in 1877 door het Amerikaanse leger vanuit Yellowstone werden opgejaagd en naar Canada probeerdente vluchten. Dit lukte overigens niet en de Nez Perce waren gedwongen zich over te geven. Chief Joseph oogstte veel lof voor zijn verdedigingstactieken en voor zijn inzicht om op een vreedzame manier een einde te maken aan de vlucht van zijn stam.

In Cody wordt ons bij de receptie aangeraden om naar een western dinner en de rodeo te gaan. Het western dinner is in een loods vol met tafels en banken. Voorin is een podium waarop een countryband staat te spelen en het eten is in de vorm van een typisch Amerikaans buffet. De band is erg vermakelijk en speelt prima (ook modernere Amerikaanse muziek). Het eten smaakt ook goed. Om half acht is dit afgelopen en gaat iedereen naar het rodeostadion, wat er vrijwel naast ligt. Tijdens de rodeo worden we anderhalf uur lang vermaakt met (uiteraard) rodeorijden op paarden en stieren, kalveren vangen, kalveren vangen in teams en een "barrel race". Dit is een snelheidsrace waarbij een cowboy (of -girl) zo snel mogelijk een parcour rond drie vaten moet afleggen. Het is allemaal erg leuk en soms spectaculair om mee te maken. Wat we hier ook geleerd hebben is dat Cody in 1896 werd gesticht door William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill.

Reacties

Elly 09-08-2016 08:24 {{button-41768}}

Het klinkt weer geweldig. Het land van de indianen, helemaal te gek. En dan die bizons, gaaf hoor.
En ook weer mooie foto's; ik kan niet wachten tot het fotoboek klaar is. Nog een fijne reis met een beetje minder regen en wolken als ik het goed begrijp.

mam en Elly 09-08-2016 10:42 {{button-41781}}

wel heel leuk dat ze bij de receptie zeiden over de country muziek en rodeo rijden,ook weer een hele belevenis,dat rodeo gebeuren,normaal kunnen we dat van tv..

Mark en Bart we willen toch jullie ook een compliment geven voor de hele mooie fotoos,geweldig,hopen dat jullie niet zo veel omweer meer krijgen,en geniet verder van de reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan