8 augustus 2016: Cody - Rapid City

Door Fam. Houtman - 10-08-2016 05:19

Vandaag staat de langste rit (ruim 650 km) van de vakantie op het programma. Daar staat tegenover dat we een groot deel over de Interstate 90 rijden. Overigens, na een paar keer aan en uit te zijn geweest de afgelopen week, is het "check engine" lampje van Desmond nu al een dag of vier uit. Desmond? Dat is de naam die we onze huurauto hebben gegeven. Het kenteken is DES 3233, dus Des of Desmond...

De rit gaat erg voorspoedig als we aan het eind van de ochtend over de Powder River Pass rijden. Wederom prachtige vergezichten en mooi gekleurde rotsen op de pas van 9.666 voet (bijna 2.950 m) hoogte rijden. Halverwege de middag komen we bij Devils Tower. Deze berg staat helemaal geïsoleerd in het landschap en heeft ook nog eens een opvallend uiterlijk. De bovenkant is vlak en langs de wanden van de berg lopen grote verticale groeven. De berg is ook bekend uit de film van Steven Spielberg, Close Encounters of the Third Kind. Het is inderdaad een hele opvallende en fascinerende berg. En op een bepaalde manier bijzonder indrukwekkend. De berg vormt een heilige plaats voor meer dan 10 indianenstammen, waaronder de Arapaho en Sioux. Dat is ook nu zichtbaar omdat er nog steeds indianen komen die gebedslinten ophangen rond boomstammen en aan takken. Uiteraard wordt alle bezoekers gevraagd respect te hebben voor de berg en niet buiten de paden te gaan (al vinden sommigen helaas dat dat blijkbaar niet voor hen geldt).

We zien onderweg en bij Devils Tower heel veel motorrijders. Het blijkt dat deze week de Sturgis Motorcycle Rally wordt gehouden. Sturgis is een klein stadje (6.500 inwoners) ten noorden van Rapid City en sinds 1938 wordt hier ieder jaar een motorfestival gehouden. In de eerste volle week in augustus komen er tussen de 400.000 en 500.000 motorfanaten uit de hele wereld naar Sturgis. En dat merken we. Niet alleen onderweg, maar ook bij Devils Tower, s 'avonds in Rapid City en bij ons hotel zien we de pachtigste Harley Davidson, Indian, Victory motoren rijden en staan. De berijders/-sters zijn al even kleurrijk. Met enkele maken we een praatje bij het hotel en ze zijn allemaal eben enthousiast over hun motoren en over het Sturgis Motorfestival.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan