10 augustus 2016: Cheyenne - Estes Park

Door Fam. Houtman - 11-08-2016 05:39

Na de lange ritten van de afgelopen dagen hebben we nu een ultrakorte rit van slechts 90 mijl (144 km). Hiervan is meer dan de helft snelweg. Het tweede deel, van Loveland naar Estes Park, gaat door het voorgebergte van de Rocky Mountains. Hier rijden we door een smalle canyon om vervolgens in Estes Park te arriveren. Estes Park is een plaats aan de rand van Rocky Mountain National Park. De plaats ligt op bijna 2.300 m hoogte. Het centrum is een aaneenschakeling van restaurants, koffieshops, souvenierwinkels en winkels waar sierraden en indiaanse kunst wordt verkocht. Supertoeristisch dus.

We rijden eerst even naar het visitor Center voor wat informatie. Hierna gaan we het park in. Rocky Mountain National Park is qua bezoekersaantallen het derde park (na Great Smoky Mountains NP en Grand Canyon NP). Het is een echt "bergpark" met bergen van meer dan 4.000 m (de zgn. "fourteeners", verwijzend naar een hoogte van meer dan 14.000 voet. Daarnaast zijn er watervallen, hooggelegen toendra's en bergmeren. Ook is er een zeer rijke flora en fauna. Een grote attractie is de Trail Ridge Road. Dit is de hoogst gelegen doorgaande weg in de Verenigde Staten. Maar morgen meer hierover.

Wij rijden eerst naar Alluvial Fan. Dit is een waaiervormig gebied dat uit grote stenen en een waterval/snelstromende rivier bestaat. Het is in 1982 gevormd toen er een stenen dam in de bergen doorbrak. Dit veroorzaakte een overstoming in het dal en Estes Park waarbij twee mensen omkwamen. De National Parks Service heeft de helling warover het water en de rotsen na de damdoorbraak naar beneden kwamen ongemoeid gelaten. Zo kon men de natuurlijke herstellingsvermogen van dit gebied onderzoeken. We wandelen/klauteren over de Alluvial Fan.

Hierna rijden we terug naar Estes Park. We slenteren langs en door de winkels doen een bakkie op een terras en kopen wat souveniers. We zijn tenslotte toeristen...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan