Dag 12 | Van Arizona naar Utah, van Utah naar Arizona enzovoorts...

Door Roel - 03-08-2016 08:06

Uitslapen! Vandaag hoefden we niks, moesten we niks en deden we niks. Nou ja, niks: er werden een paar wassen gedraaid, de campert werd schoongemaakt en opgeruimd, er werd een poging ondernomen om een in het afvoerputje van de wastafel verdwenen tandenborstel op te duiken (dat resulteerde in een niet-geslaagde poging en een vervolgens overstroomd fonteintje, maar inmiddels is alles weer droog).

We gingen in de ochtenduren even aan Lake Powell liggen, de zon was gesluierd en daardoor nog niet zo heet. In de middag werd door een selecter gezelschap nogmaals de voettocht naar het strandje ondernomen. Naar later bleek ligt de staatsgrens tussen Arizona en Utah precies tussen de campground en het strandje in, dus we hebben vandaag een aantal keer de staatsgrens - en technisch gezien ook een tijdzone - overschreden. We gingen een aantal keer een uur terug en daarna weer vooruit. Als dat geen jetlag oplevert dan weet ik het ook niet meer. Het eindresultaat was dat eigenlijk niemand meer precies wist hoe laat het was...

De rammelende magen vormden op dat moment de beste klok: tijd voor het avondeten! Het werd wederom een barbecue-fiësta: de gas-bbq van de Walmart heeft zijn waarde al dubbel en dwars bewezen. We denken erover om 'm een naam te geven, zo blij zijn we met 'm. Of haar, dat laat ik even in het midden. De onheilspellende wolken boven Utah leverden prachtige kiekjes op, en net als gisteren waren de wolken te bang om Lake Powell over te steken. Het bleef dus droog en werd zelfs nog kraakhelder toen de duisternis inviel. De kinderen tapten nog even in op de wifi bij de receptie, evenals een karrenvracht andere Nederlanders die ook hier weer oververtegenwoordigd waren. Morgenvroeg mogen we de RV's weer starten, joepie! Via Antelope Canyon tuffen we dan richting Monument Valley.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan