Dag 13 | Antelope Canyon

Door Roel - 08-08-2016 03:23

De ochtend verliep via een strak schema, want we zouden via Antelope Canyon de doorsteek maken naar Monument Valley. Ken's Lower Antelope Tour was al maanden geleden geboekt en het inchecktijdstip was stipt om 10.50 uur. Dat betekende vroeg op, aftanken, Walmart en vervolgens een paar mijl naar het Oosten. We waren op de hoogte van alle waarschuwingen omtrent flash floods, extreme hitte, voldoende drinkwater, insmeerpul en hoofdbedekking. We vroegen ons al af waarom dat moest, aangezien Lower Antelope Canyon een zogenaamde slot canyon is en dus voor het grootste gedeelte buiten het bereik van de koperen ploert ligt. Maar aangezien Ken's rondleidingen inmiddels dusdanig populair zijn dat er op het starttijdstip van de toer 5 groepen van ongeveer 15 personen tegelijk richting Canyon wandelen levert dat voor de eerste afdeling een aardige rij wachtenden op. En laat dat nu net wel even in de brandende zon zijn. Gelukkig schoot het aardig op en voor we het wisten waren we via een viertal angstaanjagend steile trappen afgedaald in de surrealistische pracht van de nauwe spelonk.

De gids hielp iedereen op weg met zijn of haar camera-instellingen en dat leverde kiekjes op die in menig fotovakblad niet zouden hebben misstaan, zelfs met eenvoudige smartphonecamera's. Lower Antelope Canyon hadden we zestien jaar geleden niet gezien, dus we waren overweldigd door de schoonheid van de door het water uitgesleten rivierloopje. Ik heb geen idee hoeveel foto's we met zijn negenen hebben gemaakt, maar met de batterijtijd die dat heeft gekost kun je vermoedelijk een klein dorp een maand lang van energie voorzien...

Badend in het zweet maar een schitterende ervaring rijker klommen we via een aantal trappen weer uit de kloof, alwaar we ons verbaasden over het feit dat er aan het aardoppervlak zo weinig te zien is van het moois dat zich daar beneden bevindt. Op de parkeerplaats werd geluncht in de camper (niet bepaald klimaatneutraal, want in beide RV's moesten de generatoren aangejaagd worden voor de broodnodige aircoverkoeling). Vervolgens ging het 'en route' via Kayenta naar Monument Valley. Goulding's Campground & RV Park bleek een prachtig gelegen camping met uitzicht vanaf onze picknicktafel op de buttes en mesa's van MV. De bbq ging weer aan en net toen de laatste hap fruitsalade naar binnen was gewerkt begon het te regenen. Nadat de jongeren nog even in het binnenzwembad doken werd de rest van de avond binnen doorgebracht met spelletjes, foto's back-uppen en vooral met vroeg onder de wol kruipen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan