Dag 24 | Uitruimen en inpakken

Door Roel - 19-08-2016 08:49

De laatste dag kamperen brak aan. Aan drie weken rondtouren in de campers kwam bijna een eind. Zoveel gezien, zoveel beleefd. 2500 mijl op beide tellers en duizenden hoogtemeters afgelegd.  Vier staten doorkruist, twee keer van tijdzone gewisseld, temperatuurverschillen van bijna veertig graden meegemaakt, door de droogste woestijnen gereden en door de vruchtbaarste bosgebieden, over hoge passen en door diepe dalen.

Ingeklemd tussen een (ongewild korte) kennismaking met New York en een afsluitend weerzien met San Francisco hadden we toch maar mooi een schitterend reisplan bedacht. De familie Huisman, die als notoire niet-kampeerders misschien met wat zorgen had uitgekeken naar het driewekelijkse verblijf in een caravan-op-wielen, was helemaal enthousiast geworden van de 30 foot V10 Ford van Road Bear RV. Wij, als notoire kampeerders, moeten volgend jaar vermoedelijk weer even terugschalen als we in onze eigen Hobby-caravan kruipen. Geen douche, geen oven, geen magnetron, geen slide-out, geen cap-over, geen V10. En weer zelf met de rolcontainer met 'zwart water' over de camping lopen in plaats van de handige poepslang :-) Het reizen met een camper was kortom een groot succes geworden.

De laatste dag werd afgetrapt met het verzamelen van alle spullen die in die drie weken over de camper verspreid waren geraakt. De aanvliegroute was eenvoudig: 'alles wat in de camper ligt moet in de koffers'. De enorme hoeveelheid opbergruimte in dat ding maakte dat dat nog een flinke klus werd. De door ons in het begin aangeschafte kampeerattributen zoals plastic opbergbakjes, afdruiprek, gasbbq en wat dies meer zij werd netjes verzameld zodat volgende huurders er weer profijt van konden hebben als we het spul de dag erna zouden achterlaten bij het Road Bear-kantoor. Ergens in de loop van de middag was de klus geklaard en liepen we nog even naar het Sand Dollar-strand in de hoop wat dolfijnen of walvissen te spotten. Verder dan wat pelikanen kwamen we niet en ondanks de frisse zeemist was het lekker zitten op het strand.

De allerlaatste avond moest natuurlijk worden afgesloten met de laatste barbecue. De bbq-brand die de baconstrips met hun druipend vet aan het eind veroorzaakten vormde een mooi voorprogramma voor het laatste kampvuur in de firepit. Er werden nog wat marshmallows geofferd in het vuur en onder de frisse mistigheid van Santa Cruz vielen we voor het laatst in slaap in ons huis op wielen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan