31 juli 2016 - Yellowstone, Mud Vulcano en Canyon Country

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 01-08-2016 04:47

Dag 4 - over mud pots, watervallen en uitzichten

 
Om kwart voor acht is iedereen klaar voor het ontbijt in het restaurant. Op weg daarheen wordt de korte wandeling onderbroken door 9 in colonne lopende 'mule deers', herten die in dit bijzondere nationale park net als alle andere dieren uiteraard kunnen staan en gaan waar zij willen. Kennelijk is de Familie Hert ook op weg naar het ontbijt.
Na het ontbijt brengt Black Bull ons eerst naar Mud Vulcano, een bizar stukje Yellowstone waar in een relatief klein gebied vele tientallen stomende, dampende, kokende en naar rotte eieren ruikende modderpoelen (mud pots) en fumeroles te zien zijn. De meest indrukwekkende is daar wel Dragon's Mouth Spring, een onheilspellend gat in een bergwand waaruit behalve kokend water ook dikke zwavelgaswolken en verschrikkelijke gromgeluiden tevoorschijn komen. Echt een bizarre gewaarwording om daar te staan. Je waant je op de filmset van de Lord of the Ring.
Na een leuke rondwandeling van een uur gaan onze vier avonturiers door naar Canyon Country, daar waar de Yellowstone River een even ontzagwekkende als mooie kloof door het landschap heeft gesneden. Twee schitterende watervallen, de Upper Falls en de Lower Falls, completeren het droomlandschap. Aan de zuidrand van de canyon begint het goed uitgeruste (in de dubbele betekenis van het woord) gezelschap aan de South Rim Trail. Prachtige vergezichten over de kloof en spectaculaire uitzichten op de twee watervallen, gecombineerd met het mooie weer, laten de vier hikers genieten van bijna elke gelopen meter. De South Rim Trail wordt even onderbroken door de steile Uncle Tom's Trail die over ruim 350 traptreden naar beneden naar een laag uitzichtpunt dicht bij de Lower Falls leidt.
Ach, de verslagschrijver kan het verder kort houden. Het ene punt is vandaag nog mooier dan het andere. Hoeveel kan een mens aan moois per dag verwerken? Bas, Rolinka, Jan en Sjé worden vandaag in dat opzicht op de proef gesteld. Maar zij zijn bikkels en besluiten na de South Rim Trail ook aan de noordkant van de kloof een afdaling te doen om ook aan de andere kant de immense watervallen van dichtbij te zien, te horen en te beleven. 
Na vele kilometers hiken en veel fotomomenten keert het viertal zeer voldaan huiswaarts en besluit de dag met een lekkere Aziatische rijst/noedelmaaltijd in een restaurant aan het (ook al zo grote en mooie) meer van Yellowstone. Wat een mazzelkonten zijn het toch! Morgen een overgangsdag van Yellowstone naar Grand Teton.
Iedereen in en buiten Nederland de hartelijke groeten, speciaal ook voor de familie Van Leeuwen in Zuid-Afrika. En dank allemaal voor de leuke en lieve reacties op de eerste blogs. Weten we ook dat we in de gaten gehouden worden. We love you all!
 
 
 
 

Reacties

Pa-Gerard 01-08-2016 07:08 {{button-41175}}

Geen commentaar (haha)

Erik 01-08-2016 08:52 {{button-41184}}

Jaaaaa, ook deze was ik vergeten. Maar het komt allemaal terug.

Mark 01-08-2016 10:27 {{button-41195}}

Donders Jan, wat geweldig jaloersmakend!

Dirk en Franz 01-08-2016 13:01 {{button-41205}}

Top, top, top! ook in de dubbele betekenis van het woord!
XXX

Rieta van de Krielkip 01-08-2016 15:39 {{button-41211}}

Dag allemaal,

Vandaag voor het eerst jullie reis gelezen en besmikkeld. Wat een stoere reis. Daar is Krielkip niets bij vergeleken.
Een paar jaar geleden zijn jullie hier toch ook geweest?
Die prachtige fotoserie voor de expositie van Jan.
Vanaf nu kan ik jullie rustig volgen. Welk een plezier.
Het spannendste vandaag op de Krielkip was het verse gras kruien naar een zieke geit.

Dikke groeten, Rieta Krielkip

Paul Silvergieter 02-08-2016 09:37 {{button-41282}}

Godsamme, het wordt alsmaar mooier zeg. Het contrast hier met kamer 13 bij GT Bunck wordt bijna te groot.......Wat zijn die geisers gaaf zeg....zo'n Old faithful..... kikke hoor !!!

Fijne reis verder!

Groet Paul

Els 02-08-2016 13:59 {{button-41306}}

Adembenemend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan