5 augustus 2016 - Arches

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 06-08-2016 06:28

Dag 9 - over rotsbogen, poepdozen en heerlijke rib eyes

Vandaag eerst de foto's, en dan het verslag. Dan gaat het uploaden iets gemakkelijker.

Om 08.30 uur zitten onze avonturiers in Denny's te smullen van een lekker en uitgebreid ontbijt. Daarna zet Black Bull koers naar het eerste Trail Head van vandaag. Het begin van de wandeling naar Utah's bekendste rotsboog: de 16 meter hoge Delicate Arch. Het is al aardig warm en het is best een eindje omhoog lopen vanaf de parkeerplaats, maar onze helden willen vandaag heel graag de twee bekendste bogen van Arches met eigen ogen zien (en met eigen camera fotograferen). Bij Wolfe Range begint de wandeling omhoog met een rugzak vol water. Onder leiding van pro-hiker Sjé zet het gezelschap de pas erin. De sportieve Nederlanders lopen sneller dan de meeste andere hikers. Binnen 50 minuten bereiken Bas, Rolinka, Sjé en Jan de plek bij de beroemde boog. Het is er best druk, maar toch lukt het nog een paar leuke foto's te maken.

 
Na 40 minuten terug omlaag wandelen rijdt Black Bull de snelle wandelaars nog 16 kilometer noordelijker, naar Devil's Garden, waar in de snikhete woestijn en onder de brandende zon de tweede wandeling van vandaag wordt gedaan. Deze keer gaat de hike naar de even fameuze als mooie Landscape Arch, een supergrote natuurlijke boogbrug van bijna 90 meter lang. Deze bijzondere rots maakt dankzij zijn grootte nog veel meer indruk op ons viertal dan Delicate Arch eerder vanochtend.
 
If you have to go, you have to go. Bij bijna elke parkeerplaats in de nationale parken zijn gelukkig toiletten. Maar omdat er in die parken vaak geen stromend leidingwater is, zijn het wel altijd toiletten met diepe gaten, poepdozen dus, waarin alles blijft liggen (rotten) wat mensen zoal produceren. Opvallend is dat die toiletten in de parken allemaal schoorstenen, grote lange pijpen, uit het dak hebben steken, waarschijnlijk om de verschrikkelijke lucht in die warme stinkende hokjes op een beetje ordentelijke wijze af te voeren. Bas moet vandaag ook weer eens en komt na een tijdje met één opvallend bruine arm en hand en een onnatuurlijke bruine zonnebril op zijn neus ook uit zo'n poepdoos. "Shit, wat me net gebeurt, dat wil je echt niet weten", zegt hij doodkalm. "Valt tijdens het plassen zomaar mijn dure bril van mijn hoofd. Precies in dat stinkende zwarte gat. Het was wel even graaien in deze borrelende en pruttelende mud hole, maar gelukkig heb ik mijn bril nu wel terug. Al is-ie wat bruiner dan vanochtend". De les van vandaag: ga nooit met je bril los op je hoofd zo'n stinkende poepdoos in.  
 
Na de twee flinke wandelingen en het toiletbezoek picknickt het viertal in de schaduw onder een boom in Devil's Garden en keert dan met onze trouwe Black Bull terug naar het begin van het bijzonder mooie Arches National Park. Daar worden in de brandende zon nog wat leuke foto's gemaakt van het prachtige Park Avenue, een schitterend uitzichtpunt op nog meer rode rotsen die sterk doen denken aan wolkenkrabbers.
 
De rest van de middag is het heerlijk chillen bij het zwembad en in de avond echt verrukkelijk dineren in Restaurant The Broken Oar (de gebroken peddel) in Moab Centrum waar de koks echt weten hoe ze overheerlijke Rib Eyes en chocoladetaarten moeten maken. Ondertussen worden in het hotel ook nog lekker twee wasjes gedraaid. Alles in de koffer is weer schoon, fris en gestreken. Heerlijk!
 
Nou we hebben weer een geweldige dag achter de rug. De Olympische Spelen zijn vandaag ook begonnen, dus het wordt een beetje drukker om en vakantie te vieren en de sportprestaties van de Nederlanders te volgen, maar we doen ons best.  
 
Allemaal de hartelijke groeten en tot snel maar weer!
 
P.S. Geloof vooral niet het broodje aap (poep) verhaal van Bas. Het was slechts het geanimeerde gespreksonderwerp tijdens het heerlijke eten in het restaurant. Wat hebben we gelachen!

 

 

Reacties

Pa-Gerard 06-08-2016 07:15 {{button-41595}}

Prachtige foto's ,en indrukwekkende bogen ,en een leuk poepdozen verhaal .bah bah

Jolanda 06-08-2016 08:26 {{button-41597}}

Die chocolade taart ziet er verrukkelijk uit. Genieten dus

Hermien 06-08-2016 09:10 {{button-41599}}

Het meest indrukwekkende was het poepverhaal. Wat een lange, lange armen moet Bas hebben en wat moet ie de rest van de dag gestonken hebben... Gelukkig was het een broodje aap.
Maar die wasjes geeft toch te denken....

Dirk en Franz 06-08-2016 09:48 {{button-41605}}

Wat een verhaal weer! we zijn STINKEND jaloers :)
En eh.. het desert, zelf gebakken Bas?

ab 06-08-2016 09:54 {{button-41606}}

een prachtig verhaal, maar het luchtje ontneem je ons niet!

Ciel en Harrie 07-08-2016 12:14 {{button-41687}}

Weer prachtige foto's

Lisanne 08-08-2016 18:08 {{button-41749}}

Hahaha wij hebben ook erg hard gelachen om het verhaal met de bril.... en moeten bekennen dat we tot het lezen van de PS toch wel even dachten dat dit echt gebeurd was.
En dus ook lichtelijk teleurgesteld onze frustratie met jullie wilden delen in dit berichtje....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan