8 augustus 2016 - Bryce Canyon

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 10-08-2016 02:29

Dag 12 - over hoodoo's en heerlijke hikes

 
Om 06.45 uur gaat de wekker al. Opstaan, snel douchen, aankleden, eten en gereedmaken voor afmars. Vandaag wordt er weer eens gewandeld en hoe! Om 08.00 uur parkeert Bas onze trouwe Black Bull bij de parkeerplaats van Sunset Point, waar onze goede bepakte helden even later zo'n beetje als eerste hikers vandaag de Navajo Loop Trail bij 'Wall Street' afdalen. 
 
Bryce Canyon is vanaf Sunset Point heel bijzonder. Het roze-rode zachte gesteente is daar in de afgelopen duizenden jaren zodanig geërodeerd door wind en water, dat aan de rand van de kloof allemaal losstaande smalle 150 meter hoge rotsen, zeg gerust muren van steen, zijn ontstaan die allemaal een paar meter van elkaar staan. Dat zijn dan de hoodoo's. Als je ertussen naar beneden afdaalt, lijken die grillige rotsmuren van onderen een beetje op de muren van de hoge gebouwen zoals je die, wandelend door het echte Wall Street in New York, ook zo ervaart. 
 
 
 
In Bryce Canyon geeft de afdaling tussen de in de ochtendzon roze kleurende muren van Wall Street een welhaast magisch gevoel. Jan en Sjé ervaarden dat 4 jaar geleden ook al, vandaag voelen Bas en Rolinka ook hoe bijzonder het is. Het fototoestel van Rolinka is deze vakantie nog niet zo vaak gebruikt - dat hoeft natuurlijk ook niet met Papa Razzi Jan in de buurt - maar vanochtend klikt haar camera wel bijna onafgebroken; dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat Bas en Rolinka het kleurrijke Bryce Canyon heel erg bijzonder vinden en dus graag ook wat zelfgemaakte foto's van dit park mee naar Nederland willen nemen. 
 
Beneden in de kloof bij het knooppunt waar allerlei hike-routes bij elkaar komen, wordt de Navajo Loop Trail verlaten en overgegaan naar de vanwege de flinke hoogteverschillen veel zwaardere Peekaboo Loop Trail, en als die helemaal rond is gelopen, worden ook nog de Queens Garden Trail en een deel van de Rim Trail gewandeld. Onderweg wordt natuurlijk genoeg gegeten en gedronken en worden meer dan genoeg foto's gemaakt, ook van bedelende maar aandoenlijk lieve eekhoorns trouwens. 
 
Bas en Rolinka zijn zichtbaar verrast door de grootte en de verscheidenheid van de natuur in de kloof. Gisteren zag het er van boven wel heel mooi maar allemaal niet zo groot(s) uit; vandaag ervaren echter ook zij dat je Bryce Canyon pas echt in volle omvang beleeft, als je deze kloof echt ingaat naar beneden en met eigen ogen ziet hoe groot en bijzonder die is. 
 
Na ruim 12 kilometers met veel klim- en daalpartijen en na een bonusrondje met de shuttlebus (om ook nog bij het laatste uitzichtpunt, Inspiration Point, te komen) houden onze helden het voor gezien. Meer moois kan niet meer verwerkt worden en de benen zijn moe geworden. 
 
In de namiddag van deze zonnige maandag chillen onze vermoeide hikers lekker in en bij het zwembad en in de avond wordt genoten van een heerlijk diner buffet bij Ruby's Inn. Morgen gaat het viertal door naar Zion National Park. Hopelijk is daar wel Wi-Fi, want na twee dagen zonder internetverbinding worden de lezers van dit reisverslag misschien een beetje ongerust. Niet nodig hoor, het gaat heel goed met de hoofdpersonen van dit reisverslag.
 
Allemaal de hartelijke groeten en veel liefs van ons allemaal!
 
P.S. De nieuwe foto's van vandaag staan ook in het foto-album; gebruik om ze te zien de aparte link in het menu. Het is via een i-Pad nogal bewerkelijk en tijdrovend om foto's in de teksten van de verslagen te plaatsen. Daarom maar even zo.

Reacties

Pa- Gerard 10-08-2016 07:17 {{button-41822}}

Immens ,groot, indrukwekkend ,prachtig

Ineke Brouwer 10-08-2016 10:08 {{button-41841}}

Lieve allemaal
Wat heb ik weer genoten van de mooie foto's! En wat maken jullie mooie wandelingen.
Ons bezoek aan dit gebied omvatte niet zoveel hikes. Mogelijk komt er nog een nieuwe kans!
Voor mij is het niet uit te leggen aan anderen wat een natuurschoon dit deel van Amerika bevat als je het zelf niet hebt mogen aanschouwen. Zoveel moois op onze wereldbol!
Ik kijk uit naar jullie volgende ervaring.
Liefs
Ineke

Els 10-08-2016 11:26 {{button-41850}}

👍

sian 10-08-2016 17:00 {{button-41862}}

Surprenant ! Face à la nature nous ne sommes rien...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan