Dag 10 Yellowstone NP

Door Annemie en Jan - A long time ago

​​​​​​Zondag 11-09-2016

Om 6.00 uur liep de wekker af, vandaag een druk programma.  Gebruikelijk ritueel douchen, ontbijten en om 8.00 vertrekken we naar Canyon Village Visitor Center voor info over de trails die we vandaag willen lopen.

Onderweg zagen we een bison stoppen dus, verderop een hele kudde bisons weer stoppen!       Om 9.00 uur zijn we bij het Visitor Center waar we info krijgen over de trails maar ook over het weer. Tommorrow is going to be bad weather!!!                 Wordt dat een rustdag maar eerst vandaag profiteren van prachtig zonnig weer!!

We rijden eerst naar Artist Point waar we een geweldig uitzicht hebben op de Lower Falls top! Via de South Rim Trail lopen we al zingend (houdt de beren op afstand) naar Upper Falls ViewPoint ! We besluiten ook de Uncle Tom's Trail te lopen 328 trappen naar beneden en weer omhoog vanaf  2400 m hoogte, maar het was het waard.... wat een geweldig uitzicht op de Upper Falls. Daarna dezelfde weg terug naar Artist Point. 

Inmiddels is het 12.00 uur en rijden we naar Mammoth Hot Springs waar we eerst de Upper Terrace Drive rijden. Onderweg rijden we langs een zgn buffalo jam, een bison op de weg en een file auto erachter aan. Na een uurtje komen we aan en beginnen aan de Upper Terrace Drive, we hebben geluk en kunnen bij de Overlook parkeren. Van hieruit lopen we de boarderwalk langs de verschillende terassen.                                                 Heel apart om te zien , weer een heel ander landschap.  De terassen zijn opgebouwd uit mineralen op een vulkanische ondergrond en zien uit als een zoutvlakte. Na een uurtje zijn we rond en rijden we naar Gardiner via de Roosevelt Arch waar we bij de Yellowstone Pizza Company een heerlijke pizza eten met een emmer cola! !

Om 15.30  uur rijden we weer terug het park in richting Norris Geyser Basin. Ook dat is weer heel apart het ligt in een groot woud met allemaal kleine naaldbomen tussen de 2 en 3 meter hoog. Daartussenin liggen hotsprings en geysers soms op een grote openvlakte soms tussen de bomen. Hier ligt ook de grootste geyser ter wereld de Steamboat Geyser. Ook hier loop je weer over een boarderwalk. Na een uurtje hebben we alles gezien en gaan we richting hotel. Het is al 18.00 uur en tegen die tijd kom je veel wildlife tegen: kuddes met bisons, een elk en een kudde deers.

We stoppen nog bij Mud Valcano, die we 's morgens hebben zien spuiten en bij Sulphur Caldron. Inmiddels is het 19.00 uur en rijden we naar Yellowstone Lake om foto's te maken. Je ziet de weersverandering, er komen donkere wolken aan.

In de buurt van onze cabin staat een bison te grazen, we rijden er vlak langs! Rond 20.00 uur komen we aan moe maar voldaan na weer zo' n prachtige dag!

Reacties

Bernadette Siere A long time ago

GEWEEEEEEELDIG
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!