Dag 12 Yellowstone NP - Buffalo

Door Annemie en Jan - A long time ago

Dinsdag 13-09-2016

Wakker worden in een witte wereld!

Vandaag rijden we weer verder 258 mile eerst naar Cody een cowboy stadje en dan naar Buffalo in de Bighorn Mountains.

Na het ontbijt checken we uit en horen we dat alle toegangswegen van Yellowstone gesloten zijn behalve de West en Oost  in/ uitgang.  Wij moeten via de Oost uitgang Yellowstone verlaten. Advies rij voorzichtig en langzaam de wegen zijn ijzig en glad. 

Om 9.00 uur zijn we vertrokken en inderdaad het is oppassen geblazen.  Maar dan net buiten Yellowstone staat een groep auto's stil langs de kant van de weg. Dit betekent dat er dieren gespot zijn, toch maar eens stoppen en vragen wat er te zien is. Want voor een bison of deer stoppen we al niet meer haha.                     

Er is een grizzlybeer gezien in de struiken en dan opeens komt hij te voorschijn. Prachtig die hadden we nog niet gezien iedereen filmen en foto's maken en ja op dat moment ben je de regels vergeten. We stonden op 50 meter afstand. Opeens stopt een ranger en iedereen moet de auto in. Het is veel te gevaarlijk, de beer kan gestrest raken en dan valt hij aan. Maar wij hebben mooie foto's en film enkelen nog. Trouwens de beer ook !!!

Dan verder het is nog een stuk rijden. Cody is een leuk stadje maar dat hebben we snel gezien. Na een koffieshop beginnen we aan de Cloud Peak Skyway. We zijn net op weg en staan weer stil. Blijkt dat men een tankauto aan het bergen is die langs de kant van de weg ligt. ... bocht gemist! Gelukkig duurt het niet lang en kunnen we verder het weer is bewolkt. Maar dan opeens zitten we in de zon wat een prachtig uitzicht!  Als we gaan dalen komen we in de mist terecht die steeds dikker wordt pfffff....... Tegen 16.30 uur rijden we Buffalo binnen, even later komen we aan bij ons hotel. Wat een prachtig hotel, hier gaan we 2 nachtjes slapen. 

Reacties

Annemarie A long time ago

Wat leuk!! Vlakbij Buffalo heeft onze dochter gestudeerd in New Fane!!
Veel plezier nog en kijk uit met de beren!!

Bernadette Siere A long time ago

Geweldig om een grizzlybeer van zo dichtbij te zien. Spannend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!