Dag 13 Buffalo in de Bighorn Mountains

Door Annemie en Jan - A long time ago

Woensdag 14-09-2016

Vanmorgen wakker geworden met een zonnetje. Na het douchen ontbijten. Het beste ontbijt tot nu toe!

Iets later dan gebruikelijk rijden we eerst naar het US Forest Service Bureau in Buffalo voor info over trails die je kunt lopen in de Bighorn Mountains. We kunnen hyken in de wildernis of in de canyon bij Buffalo. We kiezen voor de canyon, de William J. Mentock Trail van 8 miles, daarna willen we nog een gedeelte van the Cloud Peak Skyway rijden tot het Meadow Lark Lake van 45 miles.                         Wel waarschuwt de ranger dat er enkele weken geleden op de trail nog een zwarte beer gespot is. We krijgen instructies wat we moeten doen als we hem zouden zien!

Eerst rijden we met de auto naar het beginpunt van de trail. Om 11.10 uur starten we,  het zonnetje schijnt en geleidelijk wordt het warmer. Het is een mooi wandelgebied weer heel anders dan waar we geweest zijn. Om 12.30 uur zijn we in de picknick area, daar eten we onze broodjes op. Inmiddels kan de korte broek weer aan het is schitterend weer  bij 24 graden Celcius. Geen beren gezien haha!!

Rond 14.00 uur zijn we weer terug bij het startpunt!

Dan gaan we verder op the Cloud Peak Skyway door de Bighorn Mountains zo mooi! Gisteren niets van gezien omdat we door de dikke mist reden. Bij South Fork Mountain Lodge & Outfitters stoppen we voor een mok koffie. Je merkt aan de temperatuur dat we hoger komen. Blijkt dat de eigenaar een Nederlandse moeder heeft, hij vindt het prachtig om weer een paar Nederlandse woorden te spreken. Is toch een echte Amerikaan! Dan weer verder tot Meadow Lark Lake, we stappen uit en bevriezen bijna haha de temperatuur is gedaald tot 8 graden. We zijn op 8200 feet. Ff rondgelopen en weer terug naar Buffalo, na nog een aantal stops voor het schitterende uitzicht komen we rond 17.00 uur weer bij het hotel aan.

Daar staat de koffie en de chocolate cookies voor ons klaar. Vanavond eten we een salade moeten toch een beetje op de lijn lettten!                 Morgenvroeg gaan we op weg naar Rapid City waar we 3 nachten blijven. 

 

Reacties

Annie A long time ago

👍😜

Bernadette Siere A long time ago

Wat maken jullie een fantastische reis Jan en Aanemie. TOP.

Bernadette Siere A long time ago

Annemie bedoel ik
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!