Dag 16 Mount Rushmore -Crazy Horse - Custer State Park

Door Annemie en Jan - 18-09-2016 06:31

Zaterdag 17-09-2016

Vandaag weer vol programma. 

Om 9.00 uur vertrokken naar Mount Rushmore, waar we na een half uurtje aankwamen. Wat een indrukwekkend gebeuren. We hebben een tour met een ranger gedaan, heel bijzonder hoe en waarom de beelden uitgehouwen zijn in de rotsen van Mount Rushmore!  De vier presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Daarna hebben we de Presidential trailhead gelopen en een heerlijk ijs gegeten🍦

Dan een klein half uurtje naar de tegenhanger Crazy Horse maar dat beeld is nog lang niet af.

Vervolgens naar Sylvan Lake welke in Custer State Park ligt. Daar zijn we om 12.50 uur gestart met de Sylvan Lake Shore Trail van 1 mijl om aansluitend de Sunday Gulch Trailhead te lopen deze was maar 2,8 miles. Moet te doen zijn in anderhalf uur. Maar de Amerikanen denken daar toch anders over, we hebben er bijna 3 uur over gelopen. Het was geen straf wat een prachtige, avontuurlijke trail..... top! Het was klauteren over rotsblokken, trappen lopen, over en door beekjes,  tussen de Needles door en door de canyon!            Daarna was een kop koffie met een sandwich verdient.

Om 16.00 uur zijn we met de auto vertrokken voor onze tocht door Custer State Park. Eerst Needles Highway waarbij je door diverse smalle tunnels rijdt,  de smalste is 2,5 meter 😳 de Needles Eye Tunnel. Hier vind je ook de Needles Eye!                 Daarna verder over de Wildlife Loop Road, waar we laat in de middag aankwamen. Dat is gunstig om wildlife te spotten en dat hebben we gezien: bisons, prairie dogs,  mule deers en white-tailed deers en burros. Dan verder over de Iron Mountain Road naar Keystone. Inmiddels was het 19.00 uur dus in Keystone gestopt bij Dairy Queen Grill & Chill voor een typisch Amerikaanse maaltijd, een chickenbasket with a big coke ! Rond 20.00 uur waren we terug in het hotel.

Wat een prachtige dag weer die we afgesloten hebben met koffie en een heerlijke grote chocolade muffin!

 

Reacties

Karin 18-09-2016 08:37 {{button-42773}}

Jullie doen echt veeeeeel op vakantie zeg. Wel veel mooie dingen gezien! Als je thuiskomt ben je waarschijnlijk aan vakantie toe😀 En wat leuk, het blog, ook voor jezelf om het straks weer terug te lezen🌞 Prachtig!

Annie 18-09-2016 11:26 {{button-42783}}

Super, vraag aan je baas of je mag verlengen want jullie hebben me toch een druk programma 🤔😜😘

Bernadette Siere 21-09-2016 17:34 {{button-42900}}

Jullie gaan goed Jan en Annemie👍
Als je iets van de wereld wil zien krijg je idd een reis zoals deze. TOP.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan