Vrijdag 16 Sept Capitol Reef - Zion

Door Jerry - A long time ago

Vandaag ( vrijdag ) één van de mooiste ritten gehad, ondanks dat 1000 lakes RV een beetje was tegengevallen, toch een erg mooie dag gehad. Na de ijzige koude start, rond kwart over 10 vertrokken richting National park Zion. Via Boulder gaan we de bergen in door Dixie forest en we krijgen het mooie uitzicht na het andere. Bij één punt geven we een Amerikaans stel een rondleiding door onze camper, ze waren nieuwsgierig naar hoe het er vanbinnen uitziet en we hebben nog een tijd gezellig met ze gepraat. Weer verder naar Escalante stairway en rijden over een smalle weg met aan weerszijde een ravijn, erg indrukwekkend. Rond 2 uur komen we bij een restaurantje, (Kiva) midden op een berg en eten daar wat en kreeg mijn aardappelsoep nauwelijks weg, volgens mij hadden ze een overschot aan afwaswater, het was behoorlijk alternatief, dus ook het eten. We hebben nog een aardig eind te gaan en komen nog langs Bryce canyon, een park waarvan de kleuren zo fel oker zijn , dat het bijna pijn aan je ogen doet. We naderen langzaam Zion en moeten het hele park door om op de campsite te komen. Bij de ingang moesten we extra betalen omdat we een groot voertuig hebben en door een lange, niet al te hoge tunnel moeten. We krijgen bij de ingang van de tunnel te horen dat we op het midden van de rijbaan moeten rijden omdat we anders de bovenkant raken, wel spannend. Het park is schitterend, maar morgen gaan we er uitgebreid in. Tegen 7 uur komen we bij de Watchman campground aan en worden heel hartelijk ontvangen. De regels worden ons netjes uitgelegd en gaan naar onze waanzinnige plek. Van kliekje flansen we nog een heerlijk maaltje in elkaar wat we bij het kampvuur oppeuzelen. Het is een heerlijke zwoele avond en hebben de eerste dieren al op visite gehad, een grote vleermuis die rakelings over ons heen scheert en even later loopt een coyote gezellig langs ons heen. Half 12 en tijd om de wieg op te zoeken.

Reacties

Albert en Thea Wessendorp A long time ago

Hallo Paul en Jerry,
bij ons is het zaterdag en vandaag jullie kaart uit Sedona ontvangen. We waren echt heel verrast om die te krijgen en het deed ons erg goed. Een teken volgens mij dat het wel goed zit tussen ons.
Jullie maken trouwens heel wat kilometers met de camper (wat een joekel!!!) Knap hoor om daarmee de weg op te durven gaan, vooral die smalle wegen met aan weerskanten ravijn... ja ik ben aardig op de hoogte door het lezen van jullie dagelijkse verslagen.
Dat zal nog wel even wennen voor jullie worden hier in dit kleine bekrompen Nederland, al die drukte op de wegen en automobilisten die voordringen en je de weg afsnijden en desnoods ook nog hun middelvinger naar je opsteken.
Wij zijn intussen druk bezig om de hypotheek te regelen voor ons nieuwe onderkomen (huisje/flatje). Dat valt nog niet mee, omdat we het via internet regelen. We hopen zo 900euro uit te sparen voor de bemiddelingskosten. Ook scheelt het w.b. de rentestand bij de ene of de andere bank. Maar, we zijn doorzetters en gaan ervan uit dat het bedrag dat we moeten betalen (bankgarantie) voor 1 oktober bij onze notaris is.
Maar.... intussen geniet lekker van jullie vakantie, want als jullie terug zijn moeten jullie denk ik er weer hard tegenaan.

heel veel liefs
Thea en Albert
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!