Cold cold Carmacks

Door Emma Broekhuizen - A long time ago

Na een haastig ontbijtje worden we door Julie van Fraserway opgepikt en naar campie gebracht: een wonderschone rode pick-up met een camper er bovenop. Met één druk op de knop zoeft de slide-out naar buiten en hebben we een heuse woonkamer. Achterin de camper een riant tweepersoonsbed met dik dekbed en twee fleecedekens, die we tijdens de barkoude nachten tot onze neuzen kunnen optrekken terwijl we vrolijk wolkjes uitstomen. Monique meer dan ik, want die snurkt nogal :-)

 

 

Een TomTom is beslist niet nodig, lacht Julie. Het kost ons ruim twee uur voor we alle boodschappen hebben ingeladen en we na keren, draaien en verkeerde afslagen snappen aan welke kant we Whitehorse uit moeten - hoofdzakelijk omdat de Walmart hier wel stofzuigers en spijkerbroeken, maar geen verse groente of fruit verkoopt en we een tweede supermarkt (lees: klein dorp) door moeten voor paprika's en bananen. Whitehorse is niet overdreven gul met verkeersborden waardoor je het hele stadje door moet om op een bord bevestigd te zien dat je eigenlijk precies de andere kant op had gemoeten. De Klondike Highway voert ons langs kale heuvels, heuvels met gele bomen, naaldbomen en betoverende meren die de bewolkte lucht weerspiegelen. Lake Laberge en Twin Lakes zijn favoriet. Weinig pull-outs om een goede foto te maken en midden op de verlaten weg stoppen durven we nog niet, dus jullie moeten me op mijn woord geloven dat het echt mooi was.

Eindbestemming van de vrijdag is Carmacks, dat ontstond toen in de rivier (je raadt het al) goud werd gevonden en toen vast bruisend en levendig was, maar nu niet meer behelst dan een winkel, hotel en tankstation. De camping blinkt niet uit in schoonheid en we betalen hoofdzakelijk voor stroom en WiFi; het immer verlangde contact met het thuisfront. Douchen kan, maar je moet wel een sprintje trekken door de ijzig koude ochtendlucht.

We vertrekken straks naar de Five Finger Rapids, een stroomversnelling in de ruige Yukon River die het transport van goud over het water nogal eens om zeep hielp, voor een wandeling op weg naar het veelbelovende mijnstadje Dawson City. Op zoek naar goud. Dan nemen we daarna ontslag. Grapje, Paul

Lieve groetjes

Emma

 

PS even zonder foto's want die krijg ik helaas niet geüpload 

 

 

Reacties

Doruan A long time ago

Weer mooi stukje schat, uitkijken en genieten van alles😘

Paul A long time ago

Je weet dat je bij ontslagname een rekening voor deze reis krijgt? Het mag dan wel een hele grote klomp goud zijn....

Mama A long time ago

Mooi bericht emma! Warme nacht gewenst :)

Martin A long time ago

Leuk om jullie te volgen. Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!